COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Torta od banane

Sočan okus banane s posutim bademima - neodoljivo !

oko 14 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od banane

Kalup za torte (Ø 26 cm):

Tijesto:

125 g brašna
1 žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 g šećera
1 prstohvat soli
1 žumanjak
1 žlica mlijeka
70 g maslaca (narezanog na komade)
50 g mljevenih badema (oguljenih)
1 žlica brašna

Nadjev:

4 banane
sok od 1/2 limuna
1 žlica šećera

Za premaz:

3 žlice marmelade od marelica
2 žlice krušnih mrvica

Preljev:

2 jaja
1 žlica vruće vode
50 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
25 g brašna
50 g Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
50 g mljevenih badema (oguljeni)
3 žlice Dr. Oetker Badem listića

preparation

Priprema

1

Priprema

Za kalup za kolače (Ø 26). Prethodno zagrijte pećnicu:

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Tijesto

U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u sredini napravite udubinu. Šećer, sol, žumanjak, mlijeko i dio brašna sjedinite u gustu kašu. Na to dodajte maslac u komadima i pospite bademima te sve skupa zamijesite u glatko tijesto. Ostavite pola sata na hladnom. Oko 1/3 tijesta razvaljajte na dno kalupa. U ostatak tijesta dodajte žlicu brašna i zamijesite, a zatim ga oblikujte u valjak debljine prsta. Stavite ga oko tijesta na dnu kalupa i pritišćite prstima uz rub kalupa kako bi nastao rub visok 3 cm. Vilicom više puta ubodite tijesto na dnu kalupa.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

Groove/Height: dolje

Vrijeme pečenja: oko 15 Minuta

Izvadite iz pećnice i smanjite temperaturu pećnice na 180 °C.

3

Nadjev

Za nadjev ogulite banane i narežite ih na kriške, pomiješajte sa šećerom i sokom od limuna.

4

Za premaz

Marmeladu pomiješajte s mrvicama i premažite po tijestu na dnu kalupa. Na to posložite pripremljene banane.

5

Preljev

Za preljev mikserom pjenasto umutite žumanjke i vruću vodu. Pomalo sipajte 2/3 šećera i vanilin šećer. Mutite sve dok ne nastane kremasta smjesa. Posebno istucite bjelanjke u snijeg i dodajte im ostatak šećera dok smjesa ne postane lijepo sjajna. Snijeg od bjelanjaka dodajte na smjesu od žumanjaka. Pomiješajte brašno, gustin i bademe te dodajte smjesi. Špatulicom sve lagano pomiješajte. Preljev razmažite po bananama. Pospite bademima u listićima.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Groove/Height: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 30 Minuta

Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.