Flag

Torta od panna cotte s jagodama

oko 12 komada
60
Prozračni biskvit s finim nadjevom od vrhnja, svježim jagodama i umakom od jagoda
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Biskvit
2jaja (veličine M)
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
75 gpšeničnog brašna
0,5 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Nadjev
600 gslatkog vrhnja za šlag
60 gšećera
2 omotaDr. Oetker Instant Želatina Fix
300 gjogurta
750 gjagoda
Umak od jagoda
250 gjagoda
oko 50 gšećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

: 180 °C

: 160 °C

2

Biskvit

Jaja u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama) na najvećoj brzini za 1 min. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom, uspite uz stalno miješanje tijekom 1 min. pa masu tucite još 2 min. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i kratko umiješajte na najmanjoj brzini. Tijesto u kalupu poravnajte. Kalup gurnite na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Neka se podloga ohladi u kalupu na rešetki za kolače.

3

Nadjev

Slatko vrhnje sa šećerom ulijte u srednje veliki lonac, pustite da zakipi i kuhajte otprilike 1 min. Miješajući metlicom tijekom 1 min. umiješajte Želatine fix. Umiješajte jogurt, pa masu stavite u hladnjak dok ne počne želirati. Operite i očistite jagode. Kremu rasporedite po podlozi u kalupu. Pustite jagode da utonu u kremu. Tortu stavite najmanje 4 sata u hladnjak, najbolje preko noći.

4

Nožem od pribora za jelo pažljivo odvojite obruč kalupa za torte pa ga skinite. Kolač odvojite velikim nožem s dna kalupa i premjestite na pladanj za torte.

5

Umak od jagoda

Jagode operite, očistite, narežite na komade, zajedno sa šećerom stavite u blender i napravite pire. Tortu poškropite s umakom, a ostatak umaka poslužite sa strane.