Flag

Torta s jagodama, malinama i sirom

12 komada
60
Dekorativna torta s tučenim vrhnjem, svježim jagodama i malinama na čokoladnoj podlozi, sa svježim talijanskim sirom
Recipe Tips
Tijesto se može ispeći dan ranije ili zamrznuti.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za okrugli kalup za torte (Ø 26 cm)
Papir za pečenje
Za okrugli kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Biskvit
4jaja ( veličina M)
120 gšećera
150 gpšeničnog brašna
2 razom punih kašikaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
20 gkakao praha
Nadjev
500 gjagoda
200 gmalina
600 gtučenog vrhnja za šlag (hladnog)
3 omotaDr. Oetker Kremfixa
2 žlicešećera
3 omotaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
500 gsira Mascarpone
Ukrašavanje
matičnjak (nekoliko listića)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Dno okruglog kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
 
Električna pećnica: oko 180°C
Pećnica na vrući zrak: oko 160°C

2

Biskvit

Jaja u zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto istucite na najvećoj brzini 1 minutu. Miješajući dodavajte šećer tijekom 1 minute i nastavite tući još dvije minute. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakaom te kratko umiješajte na najnižoj brzini. Tijesto izravnajte u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici. 
 
Nivo pećnice: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 35 min.
 
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte, istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje, uklonite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi.

3

Oprezno povucite papir za pečenje. Biskvit dva puta prerežite i stavite donji dio biskvita na pladanj za torte.

4

Nadjev

Jagode operite i očistite. Maline proberite. Polovicu jagoda prepolovite, a ostatak sitno narežite. Tučeno vrhnje s Kremfixom i vanilin šećerom čvrsto istucite u zdjeli. Umiješajte mascarpone. Nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku zvijezde (Ø 13 mm). Najprije na gornju polovicu biskvita istisnite valove. Ukrasite polovicama jagoda i polovicom malina. Potom nadjev u obliku valova raspodijelite po drugoj polovici biskvita. Sitno narezane jagode i ostatak malina raspodijelite po sredini svakog biskvita. Spojite podloge lopaticom ili podizačem za torte. Tortu do konzumacije držite na hladnom.

5

Ukrašavanje

Tortu prije konzumacije ukrasite listićima matičnjaka.

  • Tijesto se može ispeći dan ranije ili zamrznuti.