Flag

Torta s ledenom kavom

oko 16 komada
40
Pjenasta torta s ledenom kavom
Recipe Tips
Torta se u ljetnim danima može poslužiti i kao „polusmrznuta“ torta. U tu svrhu, tortu u prstenu za torte jednostavno 1 sat ostavite u pretincu za duboko zamrzavanje.
Recipe Tips
Torta se može cijela zamrznuti. Želite li je poslužiti kao „sladolednu tortu“, izvadite je najmanje dva sata prije posluživanja iz pretinca za duboko zamrzavanje.
Recipe Tips
Umjesto ledene kave u prahu, možete upotrijebiti i instant capuccino u prahu.
Recipe Tips
Tortu možete peći i u kalupu za torte (Ø 24). Nadjev smanjite na 500 g hladnog tučenog vrhnja, 3 omota Dr. Oetker Kremfix, 1 omot Dr. Oetker vanilin šećer te 5 vrhom punih žličica instant ledene kave u prahu.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za torte (Ø 28 cm)
papir za pečenje
malomasnoće
Tijesto za biskvit
6bjelanjaka (veličine M)
6žumanjaka (veličine M)
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
150 gDr. Oetker Badema mljevenih
3 razom pune kašikekrušnih mrvica
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
50 gDr. Oetker Ribana tamna čokolada
Nadjev
800 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
4 omotaDr. Oetker Kremfixa
2 omotaDr. Oetker Vanilin šećera
8 razom pune žličiceinstant ledene kave u prahu (oko 40 g)
Osim toga
25 gDr. Oetker Badem štapići
neštošećera u prahu
maloDr. Oetker Ribana tamna čokolada
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu:

: oko 170 °C

: oko 150 °C

2

Tijesto za biskvit

U posudi bjelanjak čvrsto istucite mikserom (metlicama). Žumanjak mikserom (metlicama) u posudi na najvišoj brzini pjenasto istucite 1 minutu. Uz stalno miješanje uspite šećer pomiješan s vanilin šećerom pa smjesu tucite još 2 minute. Pomiješajte bademe, krušne mrvice, prašak za pecivo i ribanu čokoladu i kratko umiješajte na najnižoj brzini. U 2-3 porcije umiješajte snijeg i poravnajte tijesto u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetki u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

3

Biskvit izvadite iz kalupa, stavite na rešetku za kolače obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi na papiru za pečenje. Biskvit prerežite vodoravno na pola. Donju podlogu stavite na pladanj za torte. Okolo stavite prsten za torte ili očišćeni rub kalupa.

4

Nadjev

Tučeno vrhnje s Kremfixom i vanilin šećerom istucite u čvrsti šlag. Polagano dodajte instant ledenu kavu u prahu i istucite do kraja. Tučeno vrhnje s ledenom kavom premažite i poravnajte po podlozi i ostavite najmanje 1 sat da stoji u hladnjaku.

5

Gornju polovicu biskvita razmrvite. Mrvice prepržite u neprianjajućoj tavi bez masnoće i ostavite da se ohlade na tanjuru. Bademe također prepržite i ostavite da se ohlade. Pržene mrvice, bademe i naribanu čokoladu dekorativno raspodijelite po torti, potom oprezno odvojite prsten za torte ili rub kalupa.

  • Torta se u ljetnim danima može poslužiti i kao „polusmrznuta“ torta. U tu svrhu, tortu u prstenu za torte jednostavno 1 sat ostavite u pretincu za duboko zamrzavanje.
  • Torta se može cijela zamrznuti. Želite li je poslužiti kao „sladolednu tortu“, izvadite je najmanje dva sata prije posluživanja iz pretinca za duboko zamrzavanje.
  • Umjesto ledene kave u prahu, možete upotrijebiti i instant capuccino u prahu.
  • Tortu možete peći i u kalupu za torte (Ø 24). Nadjev smanjite na 500 g hladnog tučenog vrhnja, 3 omota Dr. Oetker Kremfix, 1 omot Dr. Oetker vanilin šećer te 5 vrhom punih žličica instant ledene kave u prahu.