Flag

Tortice s borovnicama i sirom

oko 12 komada
70
Tijesto od mlaćenice s krem sirom i borovnicama
Recipe Tips
Tortice možete pripremiti najviše 1 dan unaprijed ili ih možete zamrznuti bez dekoracije.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za muffine (za 12 muffina)
malomasnoće
malopšeničnog brašna
Nadjev
200 gborovnica
100 gkrem sira
1 razom puna žlicašećera
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
Tijesto
80 mlulja npr. suncokretovog
250 mlmlaćenice
1jaje (veličine M)
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
260 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Original Puding komadići čokolade
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
0,5 razom pune žličiceDr. Oetker Soda bikarbona
Krema
200 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
100 gkrem sira
Za ukrašavanje
oko 50 gborovnica
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Puding komadići čokolade
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Soda bikarbona
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Namastite kalup za muffine i pobrašnite ga. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Nadjev

Borovnice operite i ostavite na cjediljci da se dobro ocijede. Izmiješajte krem sir sa šećerom i Gustinom. Umiješajte borovnice.

3

Tijesto

Stavite ulje, mlaćenicu, jaje, šećer i vanilin šećer u posudu i izmiješajte pjenjačom. Pomiješajte brašno, puding prah, Backin prašak za pecivo i sodu bikarbonu uspite u tekućinu i sve kratko dobro izmiješajte. Pomoću 2 žlice gotovo 1 žlicu tijesta rasporedite po udubinama za muffine. Stavite 1 dobru žličicu nadjeva na tijesto, pa po tome rasporedite preostalo tijesto. Gurnite kalup na rešetki u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Ostavite muffine da odstoje još 10 min. u kalupu, potom ih istresite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

4

Krema

Od slatkog vrhnja s vanilin šećerom istucite čvrsti snijeg. Umiješajte krem sir. Kremu napunite u vrećicu za štrcanje s velikim rupičastim nastavkom i dekorativno naštrcajte na tortice.

5

Ukrašavanje

Borovnice operite i ostavite da se dobro ocijede. Tortice prije posluživanja ukrasite borovnicama i pospite šećerom u prahu.

  • Tortice možete pripremiti najviše 1 dan unaprijed ili ih možete zamrznuti bez dekoracije.