Flag

Uskršnja jaja od prhkog tijesta

oko 14 komada
60
Šareno ukrašena jaja za Uskrs
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Prhko tijesto
200 gglatkog brašna
100 gmljevenih badema (oguljenih)
50 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
0,5 omotaDr. Oetker Finesse korica naranče
1 prstohvatsoli
150 gmaslaca (hladnog)
1žumanjak (veličine M)
1 žlicavode
Šećerni preljev
300 gšećera u prahu (prosijanog)
5 žlicevruće vode
1 pakiranjeDr. Oetker jestive boje za kolače
Za ukrašavanje
maloDr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade (bijela boja)
maloDr. Oetker Šareno pismo za kolače (žuta boja)
maloDr. Oetker Dekor mix perle soft
maloDr. Oetker Dekor roza-lila srca
Picture - Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade (bijela boja)
1

Prhko tijesto

Za tijesto prosijte brašno na radnu površinu. Dodajte mu sve ostale sastojke po redu i rukama zamijesite u prhko tijesto. Umotajte u prozirnu foliju i ostavite oko 45 minuta na hladnome.

2

Tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 5 mm. Po želji izrežite jaja i složite ih na lagano namašćeni lim za pečenje.


Lim gurnite u sredinu prethodno zagrijane pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

: oko 180 °C

: oko 160 °C

3

Šećerni preljev

Za šećerni preljev pomiješajte šećer u prahu s vrućom vodom. Dobiveni preljev podijelite na 4 porcije i svaku obojite jestivim bojama dok ne dobijete željene nijanse. Ohlađene kekse od prhkog tijesta premažite željenim šećernim preljevom.

4

Za ukrašavanje

Po želji ukrasiti šećernim pismom i Dr. Oetker dekorima.