Vafli sa šlagom od jagoda i vanilijom

Ukusni vafli s voćnim šlagom od jagoda i umakom od vanilije

oko 5 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Vafli sa šlagom od jagoda i vanilijom

Šlag od jagoda:

250 g jagoda
30 g šećera
200 g slatkog vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Instant Želatina Fix (15 g)

Tijesto ''Sve-u-1'':

50 g Dr. Oetker Badema mljevenih
125 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
125 g mekog maslaca ili margarina
3 jaja (veličine M)

Za posipanje:

malo šećera u prahu

Osim toga:

malo masnoće

preparation

Priprema

1

Šlag od jagoda

Izdvojite 5 jagoda te preostale jagode operite i očistite. Od preostalih jagoda napravite pire i pomiješajte sa šećerom. Istucite čvrsti šlag. Za vrijeme tučenja usipavajte polako Želatine fix. Umiješajte pire od jagoda. Šlag napunite u vrećicu za zamrzavanje. Zatvorite vrećicu i stavite u hladnjak.

2

Priprema

Bademe u obloženoj tavi, bez masnoće, prepržite i ostavite da se na tanjuru ohlade. Aparat za vafle najprije zagrijte na najvećem stupnju. Napomena: Molimo da slijedite upute proizvođača aparata za vafle.

3

Tijesto sve-u-1

U posudi pomiješajte brašno i Backin prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke, osim badema. Od svega mikserom (metlicama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini u otprilike 2 min. izradite glatko tijesto. Umiješajte bademe.

4

Vafli

Aparat za vafle stavite na srednju temperaturu i namastite. Stavite 2-3 žlice tijesta po vaflu u aparat i ispecite do zlatnožute boje. Ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.

5

Ukrašavanje

Vafle poslužite sa šlagom od jagoda. Odrežite kut vrećice za zamrzavanje. Vafle pospite šećerom u prahu, ukrasite jagodama i poslužite.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje