Flag

Veganske palačinke sa šljivama

oko 8 komada
35
Veganske palačinke u kombinaciji s raguom od šljiva i kokosovim vrhnjem
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Nadjev od šljiva
600 gšljiva
30 gsmeđeg šećera
150 mlsok od naranče
1 žlicaDr. Oetker Original Gustina
70 mlAmaretta (likera od badema) (bezalkoholnog)
Palačinke
80 mlaquafaba (voda iz konzerve slanutka)
1 omotDr. Oetker Kremfixa
140 gbrašna (tip 405) (tip 405)
1 žličicaDr. Oetker Praška za pecivo za kekse (oko 7g)
90 mlsojinog mlijeka
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
malosuncokretovog ulje (za prženje)
Dodatno
250 gkokosovo vrhnje (90 % m.m., iz limenke kokosovog mlijeka)
4grančice melise
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Nadjev

Operite i osušite šljive, prepolovite, izvadite košticu i prerežite na četvrtine. Karamelizirajte šećer u loncu. Dodajte šljive i kratko promiješajte. Promiješajte 2 žlice soka od naranče sa škrobnim brašnom dok ne dobijete glatku smjesu. Deglazirajte šljive preostalim sokom od naranče i Amarettom i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Dodajte smjesu škrobnog brašna i kuhajte još minutu.

2

Palačinke

Stavite aquafabu u zdjelu i tucite mikserom s nastavkom za šlag dok se ne stvrdne, postupno dodajući kremfix. Promiješajte brašno i prašak za pecivo, prosijte u zdjelu u kojoj se nalaze sojino mlijeko i vanilin šećer. Dodajte tučenu aquafabu. 

3

Zagrijte ulje na tavi i pecite dio po dio smjese da dobijete palačinke. Po želji, palačinke možete držati na toplome u pećnici (gornji/donji grijač: 100 °C).

4

Preljev

Pokupite kokosovo vrhnje koje se uvijek skupi na vrhu kokosovog mlijeka i miješajte dok ne postane glatko. Operite melisu, osušite i otrgnite listiće. Palačinke poslužite na tanjurima s nadjevom, kokosovim vrhnjem i melisom.