za ovaj recept Vesela torta s okusom vanilije
malo | masnoće |
papir za pečenje |
175 g | pšeničnog brašna |
25 g | Dr. Oetker Original Gustina |
2 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
200 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera |
200 g | mekog maslaca ili margarina |
4 | jaja (veličine M) |
1 pakiranje | Dr. Oetker Krema za torte od vanilije sa slatkim vrhnjem |
500 ml | slatkog vrhnja |
1 pakiranje | Dr. Oetker jestive boje za kolače (4 boje) |
1 pakiranje | Dr. Oetker Fondant šećerna masa bijela |
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice | |
Dr. Oetker Dekor mix perle soft | |
zelene trakice od voćnih gumenih bombona |
Namastite dno kalupa za tortu i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica 180 °C
Pećnica na vrući zrak 160 °C
U posudi pomiješajte brašno s Gustinom i Backinom. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte mikserom (metlicama), najprije kratko na najnižoj, a zatim 2 minute na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ulijte u kalup za tortu i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa, tijesto iskrenite na papirom za pečenje obloženu rešetku i ostavite da se ohladi. Pažljivo odvojite papir za pečenje pa tortu dva puta vodoravno prerežite. Donji dio tijesta položite na pladanj za tortu.
Kremu za torte pripremite sa slatkim vrhnjem prema uputi na omotu. Otprilike 4 žlice kreme nanesite na donji dio tijesta. Po 2 žlice kreme rasporedite u 4 posudice i umiješajte u svaku nekoliko kapi jedne od boja za kolače (crvena, žuta, zelena, plava). Polovicu svake kreme u mrljama nanesite na tortu (slika 1). Položite na to srednji dio torte, nježno pritisnite i premažite s 4 žlice neobojene kreme. Preostale obojene kreme nanesite u mrljama na tortu. Uzmite gornji dio torte, položite ga na kremu i nježno pritisnite. Premažite tortu preostalom neobojenom kremom.
Izvaljajte bijeli fondant što tanje na površini koju ste posuli šećerom u prahu. Pritisnite fondant uz rub (slika 2) i odrežite višak. Taj višak izmijesite s nekoliko kapi boje i oblikujte tanko valjak koje ćete položiti uz dno torte. Ukrasite tortu raznim šećernim dekorima, bombonima i svjećicama.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
Odbijanje
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
Odbijanje