Vesele ovčice

Ovčice od dizanog tijesta iznimno su prozračna i izvrsna za pripremu za blagdane zajedno s djecom.

oko 8 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Vesele ovčice

Dizano tijesto:

175 ml mlijeka
80 g maslaca
450 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
0,5 žličice soli
1 jaje (veličine M)
1 bjelanjak (veličine M)

Mrvičasto tijesto:

60 g pšeničnog brašna
100 g šećera
45 g mekog maslaca

Za premazivanje:

1 žumanjak (veličine M)
2 žlice mlijeka
grožđice

preparation

Priprema

1

Priprema

Mlijeko zagrijte u malom loncu i u mlijeku otopite maslac. 


2

Dizano tijesto

Brašno i kvasac u posudi dobro promiješajte. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i maslaca te mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a zatim oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne poveća. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.


3

Mrvičasto tijesto

Sastojke stavite u posudu i mikserom (metlicama) izradite sitne, ali ne prevelike mrvice.


4

Oblikovanje ovčica

Tijesto kratko promijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Oblikujte valjak i narežite ga na 8 jednako velikih komada. Od svakog komada tijesta odvojite komad veličine lješnjaka za uši i ostavite sa strane. Od komada tijesta oblikujte ovčice; pritom ih spljoštite i s gornje strane izradite glavu. Zatim još oblikujte 2 noge i po 4 ovčice stavite na lim. Od malih komada tijesta oblikujte uši i stavite ih na glavu. Žumanjak pomiješajte s mlijekom i premažite ovčice. Mrvicama poput krzna pospite ovčice, ostavljajući glavu i noge slobodne. Mrvice na rubu lagano utisnite. Utisnite grožđice u glavu da izgledaju poput očiju. Tijesto ostavite da se diže na toplom mjestu sve dok se vidno ne poveća. U međuvremenu zagrijte pećnicu. 

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

Lim s ovčicama stavite u pećnicu i pecite. 

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


5

Uskrsne ovčice zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje