Flag

Vesele ovčice

oko 8 komada
40
Ovčice od dizanog tijesta iznimno su prozračna i izvrsna za pripremu za blagdane zajedno s djecom.
Recipe Tips
Pecivo se može zamrznuti. 
Recipe Tips
Ako imate samo jedan lim za pečenje, preostale ovčice stavite prvo na papir za pečenje, a potom ih ispecite.
Recipe Tips
Tko ne želi pripremati mrvičasto tijesto, može ovčice posuti i sa 100 g krupnog šećera.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Dizano tijesto
175 mlmlijeka
80 gmaslaca
450 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
0,5 žličicesoli
1jaje (veličine M)
1bjelanjak (veličine M)
Mrvičasto tijesto
60 gpšeničnog brašna
100 gšećera
45 gmekog maslaca
Za premazivanje
1žumanjak (veličine M)
2 žlicemlijeka
grožđice
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
1

Priprema

Mlijeko zagrijte u malom loncu i u mlijeku otopite maslac. 

2

Dizano tijesto

Brašno i kvasac u posudi dobro promiješajte. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i maslaca te mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a zatim oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne poveća. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

3

Mrvičasto tijesto

Sastojke stavite u posudu i mikserom (metlicama) izradite sitne, ali ne prevelike mrvice.

4

Oblikovanje ovčica

Tijesto kratko promijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Oblikujte valjak i narežite ga na 8 jednako velikih komada. Od svakog komada tijesta odvojite komad veličine lješnjaka za uši i ostavite sa strane. Od komada tijesta oblikujte ovčice; pritom ih spljoštite i s gornje strane izradite glavu. Zatim još oblikujte 2 noge i po 4 ovčice stavite na lim. Od malih komada tijesta oblikujte uši i stavite ih na glavu. Žumanjak pomiješajte s mlijekom i premažite ovčice. Mrvicama poput krzna pospite ovčice, ostavljajući glavu i noge slobodne. Mrvice na rubu lagano utisnite. Utisnite grožđice u glavu da izgledaju poput očiju. Tijesto ostavite da se diže na toplom mjestu sve dok se vidno ne poveća. U međuvremenu zagrijte pećnicu. 

: oko 180 °C

: oko 160 °C


Lim s ovčicama stavite u pećnicu i pecite. 

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

5

Uskrsne ovčice zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

  • Pecivo se može zamrznuti. 
  • Ako imate samo jedan lim za pečenje, preostale ovčice stavite prvo na papir za pečenje, a potom ih ispecite.
  • Tko ne želi pripremati mrvičasto tijesto, može ovčice posuti i sa 100 g krupnog šećera.