Žele od jabuka s komadićima kruške

Voćni žele s komadićima krušaka za ukusan doručak

oko 6 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Žele od jabuka s komadićima kruške

Sastojci:

800 ml bistrog soka od jabuke (nezašećeren)
oko 1500 g jabuka
200 g krušaka (vagane pripremljene)
1 omot Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1
500 g šećera
Dr. Oetker Bourbon vanilija štapić

preparation

Priprema

1

Priprema

Operite jabuke, narežite ih na četvrtine i uz pomoć ekspres lonca ili lonca na paru za sok napravite sok (Napomena: Molimo da slijedite upute proizvođača lonca.) te izmjerite 800 ml soka od jabuka. Kruške ogulite, narežite na kockice. Dodajte malo srži bourbon vanilije štapića.


2

Postupak

Stavite sok i voće u veliki lonac. Džemfix Extra najprije promiješajte s 2 žlice šećera, potom dodajte u voće i dobro promiješajte. Voćnu masu uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Sve uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Pri tome pripazite da komadići kruške budu ravnomjerno raspoređeni po staklenkama. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje