Flag

Zvijezda od cimeta s glazurom

oko 10 komada
50
Pužić od cimeta na drukčiji način
Recipe Tips
Zvijezda je najbolja dok je još topla!
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Dizano tijesto
700 gbrašna (bijelog ili polubijelog brašna)
0,5 žličicesoli
2 dlmlijeka
1 dlvode
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
70 gšećera
2jaja
70 mlulja (suncokretovog ulja)
Nadjev od cimeta
190 gšećera (smeđeg)
120 gmaslaca
2 - 3 žličicemljevenog cimeta
Glazura
50 gmekog maslaca
120 gsirnog namaza (npr. sira Philadelphia®)
100 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
1

Dizano tijesto

Brašno i sol stavite u posudu, lagano zagrijte mlijeko i vodu sa šećerom i kvascem (ne kuhati). Toplu tekućinu ulijte u brašno, dodajte jaja i ulje i umijesite u elastično tijesto. Tijesto prekriveno vlažnom krpom ostavite na toplom da se diže najmanje 90 minuta.

2

Nadjev od cimeta

Maslac, šećer i cimet otopite u maloj tavi, pomiješajte i stavite sa strane. Prethodno zagrijte pećnicu.

Vrijeme pečenja: 0 Minute

: 200 °C

: 180 °C

3

Oblikovanje zvijezde

Dizano tijesto podijelite u 4 jednaka dijela. Svaki komad razvaljajte na krugove jednake veličine (promjera oko 25 cm). Jedan krug premažite nadjevom od cimeta. Na to stavite drugi krug i također ga premažite nadjevom. Nastavite tako dok ne potrošite sve krugove. Gornji krug ne premazuje se nadjevom.


Stavite staklenu čašu u sredinu, glatkim nožem pravilno zarežite u obliku zvijezde tako da dobijete 16 dijelova. Sada uzmite po dva dijela u jednu ruku i dva puta ih izvrnite prema van. Potom spojite završetke. Nastavite na taj način sa svim dijelovima.


Zvijezdu premažite s malo vrhnja ili mlijeka i pecite na temperaturi od 200°C oko 20-25 minuta.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 - 25 Minute

4

Glazura

Dok se zvijezda nalazi u pećnici, izradite glazuru. Homogeno pomiješajte sve sastojke (ako je jedan od sastojaka prehladan i pojave se grudice, smjesu lagano zagrijte i izradite pjenjačom u glatku smjesu).

  • Zvijezda je najbolja dok je još topla!