MENTATisućljećima se metvica koristila kao simbol gostoprimstva. U staroj Grčkoj mentom su trljali stolove za dobrodošlicu posjetiteljima. Biljka se koristila za čišćenje zraka u hramovima i domovima, a danas je neizostavan dio mnogih raznovrsnih proizvoda. Prva asocijacija na mentu je svježina za koju je zaslužan veliki udio mentola koji aktivira receptore na koži i tkivu te time daje osjećaj hlađenja. Velikim dijelom se menta koristi u zdravstvene svrhe zbog svog antibakterijskog i protuupalnog djelovanja, ali je danas vrlo popularan dodatak kako desertima tako i slanim jelima te je savršena ljetna namirnica.

KARDAMOMKardamom je treći na listi najskupljih začina, odmah iza šafrana i vanilije, a naziva se kraljem začina. Ovaj začin srodan je đumbiru, a sve češće se koristi kako u zdravstvene, tako i u kulinarske svrhe. Sadrži brojne vitamine i minerale, a samim time posebnog je okusa koji će svakom jelu dodati dašak egzotike. Kardamom u prahu može se dodati napitcima, a odličan je dodatak pekarskim proizvodima kao npr. kruhu gdje je dovoljno dodati samo prstohvat.
Ima mnoge zdravstvene dobrobiti.
Može sadržavati spojeve za borbu protiv raka
Kardamom je također jedan od najstarijih začina na svijetu – uzgaja se više od 4000 godina. Bio je popularan u starim civilizacijama Rima, Egipta i Grčke.

SLANA KARAMELAJednu od danas najpopularnijih kombinacija okusa, sol i karamelu, prvi put spojio je 1977. francuski slastičar Henri Le Roux 1977. godine u Quiberonu u Bretanji u obliku karamele od slanog maslaca s mljevenim orasima koristeći poznati demi-sel maslac. Proglašen je "Najboljim slatkišem u Francuskoj" (Meilleur Bonbon de France) na pariškom Salon International de la Confiserie 1980. Istraživanjima je otkriveno kako konzumiranje kombinacija slatkog i slanog kao što je slana karamela uzrokuje rijedak fenomen nazvan "hedonska eskalacija" koji izaziva osjećaj sličan ovisnosti zbog kojeg kad počnemo, ne možemo prestati jesti ovu zanimljivu slasticu.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje