Zaštita podataka

Napomena o zaštiti podataka

Dr. Oetker d.o.o. (u daljnjem tekstu „mi“) poštuje vašu privatnu i osobnu sferu. Stoga vrlo ozbiljno shvaćamo zaštitu vaših osobnih podataka, kao što su ime, datum rođenja, adresa, adresa elektronske pošte, broj telefona itd.

Ova napomena o zaštiti podataka regulira prikupljanje, obradu i korištenje vaših osobnih podataka, ako i ukoliko nam postanu dostupni prilikom korištenja naših web stranica. Kod rukovanja tim podacima postupamo strogo poštujući važeću zakonsku regulativu o zaštiti podataka te niže navedena načela.

1. Ekonomičnost podataka

Slijedimo načelo ekonomičnosti podataka. Što znači da prikupljamo, obrađujemo i koristimo osobne podatke u što manjoj mogućoj mjeri.

2. Osobni podaci i pristanak

Vaše ćemo osobne podatke prikupiti, obraditi i koristiti, ukoliko je to potrebno radi obrazloženja, provođenja ili okončanja ugovornog ili ugovoru sličnog odnosa sa strankama.

U svim ostalim slučajevima vaše ćemo osobne podatke prikupiti, obraditi i koristiti samo uz vašu prethodnu suglasnost. Vaši osobni podaci će se koristiti samo u svrhu i u opsegu za koji ste dali svoju suglasnost. Tako ćemo vas na primjer samo uz vaše odgovarajuće odobrenje obavještavati o našim proizvodima i uslugama.

Vašu suglasnost možete u svako doba opozvati s učinkom za buduće razdoblje. Po primitku vašeg opoziva mi ćemo izbrisati vaše podatke. Molimo vas da opoziv pošaljete na sljedeću adresu:

e-mail: service@oetker.hr

ili

poštanska adresa: Dr. Oetker d.o.o., Josipa Lončara 9a, 10090 Zagreb-Susedgrad, Hrvatska

3. Automatski generirani podaci

U okviru korištenja naših internetskih stranica može doći do automatske obrade osobnih podataka. U to spadaju posebice ime vašeg davatelja usluga, vaša IP adresa, tip vašeg internetskog preglednika i vašeg operacijskog sustava te posjećene web stranice uklj. eventualno traženi pojmovi i web stranice s kojih ste nas u internetu posjetili. Obrada se u svim gore navedenim slučajevima vrši anonimno, tj. isključeno je pripisivanje podataka vašoj osobi (=identifikacija).

4. Kolačići

Kod korištenja naših web stranica mogu nastati manje tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu (tzv. „kolačići“ = cookies). Koristimo kolačiće kako bismo olakšali, odnosno poboljšali korištenje naših web stranica.

Naši kolačići omogućuju identifikaciju korisnika koji se stalno vraćaju za vrijeme posjeta našim web stranicama, a da se pri tome ne pohranjuju osobni podaci. Kako bismo vam mogli ponuditi optimalnu uslugu, koristimo kako „stalne kolačiće“ tako i „sesijske kolačiće“.

Podaci koji se pohranjuju u stalnim kolačićima (trajanje pohrane 2 godine) služe za to da vam se omogući što komfornije korištenje naše web stranice i izvan aktualnog posjeta, te ih mi koristimo samo u tu svrhu.

Deaktivacija tih kolačića ne utječe na mogućnost korištenja naše stranice.

Podaci koji se pohranjuju u sesijskim kolačićima vrijede samo za aktualni posjet našim internetskim stranicama i služe za to da vam se omogući neograničeno korištenje naših usluga kao i što komfornije korištenje naše web stranice za vrijeme vašeg aktualnog posjeta našoj stranici.

U slučaju deaktivacije sesijskih kolačića ne možemo jamčiti da ćete sve naše usluge moći koristiti bez ograničenja.

Ako ne želite kolačiće, možete promijeniti postavke vašeg preglednika (informacije u vezi s tim ćete pronaći u izborniku vašeg internetskog preglednika pod funkcijom za pomoć). Kolačiće koji su već pohranjeni na vašem računalu možete ukloniti brisanjem privremenih internetskih datoteka. 

5. Društvene mreže

Na našoj web stranici ćete naći poveznice (linkove) na eksterne društvene mreže kao npr. na Facebook („Social Plugins“). Funkcije koje su dodijeljene linkovima, posebice prosljeđivanje informacija i korisničkih podataka, neće se aktivirati samim posjetom našoj web stranici, nego tek klikom na linkove. Nakon klikanja na linkove će se odgovarajuće mreže aktivirati, a vaš preglednik će uspostaviti izravnu vezu s njihovim poslužiteljima.

Ako za vrijeme vašeg posjeta našoj web stranici kliknete na linkove, može doći do prosljeđivanja vaših korisničkih podataka odgovarajućoj mreži te njihove obrade od strane društvene mreže. Ako tijekom vašeg posjeta našoj web stranici kliknete na linkove, a istodobno ste putem vašeg osobnog korisničkog računa (account) ulogirani na mreži, tada je moguće da će se informacija da ste posjetili našu web stranicu proslijediti mreži te tamo pohraniti u vezi s vašim računom. Ako želite spriječiti uvrštavanje uz vaš račun kod neke mreže, morate se prije klikanja na link odjaviti s vašeg računa.

Svrhu i opseg prikupljanja podataka od strane društvenih mreža te njihovu daljnju obradu i upotrebu vaših podataka, kao i prava i mogućnosti postavki u vezi s tim koje se odnose na zaštitu vaše privatne sfere potražite u napomenama o zaštiti podataka odgovarajuće mreže. Za obradu podataka koja započinje klikanjem na link, dotična društvena mreža snosi isključivu odgovornost.

6. Pristup trećih osoba vašim osobnim podacima

Prikupljanje, obradu i upotrebu osobnih podataka provodimo sami i – ukoliko to nismo izričito isključili – provode ih i druga poduzeća Oetker grupe (poduzeća koncerna) ili pružatelji usluga koje smo angažirali. U oba navedena slučaja ćemo osigurati da poduzeća koncerna i pružatelji usluga poštuju važeće zakonske propise o zaštiti podataka i obveze koje proizlaze iz te napomene o zaštiti podataka. Do angažiranja pružatelja usluga može primjerice doći u okviru dostave robe ili slanja promidžbenih materijala ili u slučaju nagradnih igara.

Ostale treće osobe nemaju pristup vašim osobnim podacima. Posebice vaše osobne podatke nećemo prodavati ili na drugi način iskoristiti. Podatke ćemo samo obraditi na službeni zahtjev ili na temelju zakona te u slučaju zakonske obveze o slanju obavijesti, posebice radi prosljeđivanja državnim tijelima.

7. Sigurnost

Poduzeli smo tehničke i organizacijske mjere kako bismo vaše osobne podatke zaštitili od gubitka, izmjene, otuđenja ili pristupa od strane neovlaštenih trećih osoba.

8. Djeca

Ne zanima nas ciljano prikupljanje osobnih podataka djece ispod 15 godina. Ako dobijemo saznanje da su nam takvi podaci proslijeđeni bez suglasnosti roditelja ili drugih staratelja, iste ćemo odmah brisati. Pri tome ovisimo o naputcima vas kao roditelja ili staratelja.

9. Brisanje i blokada

Brisat ćemo vaše osobne podatke, ako je prestala poslovna svrha koja je povezana s tim podacima ili to zahtijevaju važeći zakonski propisi o zaštiti podataka. Tako ćemo na primjer podatke prikupljene u okviru nagradne igre brisati nakon završetka iste, ukoliko se niste usuglasili s prikupljanjem, obradom i korištenjem vaših podataka izvan okvira nagradne igre. U slučaju vaše suglasnosti mi ćemo vaše podatke brisati nakon opoziva ili prestanka svrhe suglasnosti (točka 2).

Na vaš zahtjev ćemo vaše podatke u cijelosti ili djelomično blokirati. Molimo vas da nas obavijestite u kojem opsegu i na koje vrijeme želite blokadu. Ukoliko je tehnički moguće, na ovaj način možete isključiti obradu i korištenje vaših podataka za određena područja.

10. Poveznice (hyperlink)

Naše internetske stranice mogu sadržavati poveznice, tj. elektronske poprečne veze koje se mogu pozvati putem internetskih stranica drugih poduzeća. Ove napomene o zaštiti podataka se ne odnose na te povezane internetske stranice, nego za njih vrijede tamošnje napomene o zaštiti podataka.

11. Izmjene ovih napomena o zaštiti podataka

Ove napomene o zaštiti podataka stalno ažuriramo. Stoga može biti potrebno da se napomene o zaštiti podataka moraju uskladiti s izmijenjenim stvarnim ili zakonskim okvirnim uvjetima. Korištenjem naših internetskih stranica prihvaćate te ažurirane izmjene.

12. Osoba zadužena za zaštiti podataka

S vašim pitanjima u vezi s prikupljanjem, obradom ili korištenjem vaših osobnih podataka, za informacije, ispravke, blokadu ili brisanje podataka molimo da se obratite:

e-mail: service@oetker.hr

ili

poštanska adresa: Dr. Oetker d.o.o., Josipa Lončara 9a, 10090 Zagreb-Susedgrad, Hrvatska, 

oboje s napomenom „Zaštita podataka internet“

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne

Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje