Flag

Džepići punjeni nedjevom od jabuka

oko 15 komada
80
Sočni džepići od dizanog tijesta punjeni jabukama, za svaku prigodu
Recipe Tips
Umjesto jabuka možete upotrijebiti i višnje, breskve ili marelice.
Recipe Tips
Voće po želji pomiješajte s 50 – 100 g Dr. Oetker listića badema.
Recipe Tips
Izradite preljev od 100 g šećera u prahu, 1 žlice soka od limuna i 10 g otopljenog maslaca i smjesom odmah premažite vruće pecivo.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje
papir za pečenje
Dizano tijesto
200 mlmlijeka
40 gmaslaca ili margarina
400 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
Nadjev
500 gjabuka (npr. Elstar)
50 ggrožđica
40 gšećera
20 gmaslaca
Za premazivanje i posipanje
malomlijeka
Dr. Oetker Badem listići
K tome
šećer u prahu
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Badem listići
1

Priprema

Zagrijte mlijeko i u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Dizano tijesto

Brašno i suhi kvasac temeljito pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i masnoće. Mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvišoj brzini. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se vidno ne poveća.

3

Nadjev

Jabuke ogulite, podijelite na četvrtine i narežite na manje komade. Komadiće jabuka miješajući lagano propirjajte s grožđicama, šećerom i maslacem i ostavite smjesu da se ohladi. U međuvremenu lim za pečenje obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu. 

: oko 200 °C

: oko 180 °C

4
Picture - džepići punjeni nadjevom od jabuka 1

Tijesto lagano pospite brašnom, izvadite iz posude i još jednom kratko promijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini. Tijesto tanko razvaljajte i izrežite oko 15 krugova (promjera 12 cm). Nadjev raspodijelite po svakoj polovici svakog kruga. Rub svakog kruga tijesta premažite mlijekom, preklopite polovicu tijesta. Džepiće na rubovima utisnite vilicom ili strugalom za tijesto (slika 1)

5

Džepiće s jabukama premažite mlijekom, po želji pospite bademima i stavite polovicu džepića na lim za pečenje. Još ih jednom ostavite da se dižu na toplom mjestu sve dok se vidno ne povećaju. 

6

Stavite lim za pečenje u pećnicu.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Džepiće s jabukama zajedno s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje na kuhinjsku rešetku. Preostale džepiće ispecite na isti način.

7

Ukrašavanje

Džepiće punjenje jabukama prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

  • Umjesto jabuka možete upotrijebiti i višnje, breskve ili marelice.
  • Voće po želji pomiješajte s 50 – 100 g Dr. Oetker listića badema.
  • Izradite preljev od 100 g šećera u prahu, 1 žlice soka od limuna i 10 g otopljenog maslaca i smjesom odmah premažite vruće pecivo.