Flag

Pletenica od sira i jabuka

oko 12 kriški
70
Sočni kruh za doručak s koricom od badema
Recipe Tips
Veliki valjak tijesta također možete ispeći i u namaštenom četvrtastom kalupu (25x11 cm).
Recipe Tips
Ispečena pletenica pogodna je za zamrzavanje.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim
papir za pečenje
Tijesto od sira i ulja
1jabuke
300 gpšeničnog brašna
3 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 gmeda
1 prstohvatsoli
125 gsvježeg kravljeg sira (posnog)
100 mlulja
50 mlmlijeka
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Osim toga
2 žlicemlijeka
2 žliceDr. Oetker Badem listića
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Priprema

Jabuku operite, narežite na četvrtine, izvadite koštice i grubo naribajte. Obložite lim papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Tijesto od sira i ulja

Picture - Apfel-Quark-Zopf Step1

U posudi pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke, osim ribane jabuke, i mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. (Ne miješajte predugo jer će se tijesto inače početi lijepiti!) Na kraju dodajte ribanu jabuku. Od tijesta na brašnom posutoj radnoj ploči oblikujte valjak. Podijelite tijesto na 3 jednako velika komada i oblikujte od svakog 40 cm dugi valjak (sl. 1).

3
Picture - Apfel-Quark-Zopf Step2

Od valjaka tijesta ispletite pletenicu i položite je na lim (sl. 2).

4

Pletenicu premažite mlijekom i pospite bademima. Gurnite lim u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute


Pletenicu zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

  • Veliki valjak tijesta također možete ispeći i u namaštenom četvrtastom kalupu (25x11 cm).
  • Ispečena pletenica pogodna je za zamrzavanje.