Flag

Baklava s pudingom

8 porcija
55
Recept s nadjevom od pudinga koji se priprema s korama za baklavu.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Nadjev
1 omotDr. Oetker Original puding s okusom čokolade
500 mlmlijeka
25 gmargarina
50 gsjeckanih lješnjaka
Tijesto
80 gčokolade za kuhanje
24 komkora za baklave
50 grastopljenog maslaca
Za vrh
oko 15 - 20 gsjeckanih lješnjaka
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom čokolade
1

Nadjev

Ulijte mlijeko u posudu i istresite omot supanglea. Kuhajte uz miješanje na srednjoj vatri. Kada zakuha, dodajte margarin, smanjite vatru i kuhajte miješajući još minutu do dvije. Maknite sa štednjaka i miješajući ohladite.

2

Oblikovanje i pečenje

Otopite čokoladu za kuhanje na pari. Kalup namastite margarinom. Uključite pećnicu da se zagrijava na temperaturu navedenu u uputama.

: 200 °C

: 180 °C


U kalup stavite jednu koru tako da krajevi ostanu izvan kalupa i premažite maslacem. Slažite 6 kora jednu na drugu premazujući ih maslacem. Koru na vrhu premažite maslacem, a zatim čokoladom za kuhanje. Namažite 1/3 supanglea i pospite sitno nasjeckanim lješnjacima. Stavite još 6 kora premazujući ih maslacem, namažite čokoladu, dodajte supangle i pospite sitno nasjeckanim lješnjacima. Ponovite ovaj postupak 4 puta i iskoristite sve 24 kore. Koru na vrhu premažite samo maslacem. Nožem narežite slasticu na kriške torte i pecite. 

Vrijeme pečenja: oko 15 - 20 Minute


Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Stavite u hladnjak na 1-2 sata, ukrasite sitno nasjeckanim lješnjacima i poslužite narezano na kriške.