Flag

Beze jelke

12 - 20 komada
40
Beze jelkice s božićnim dekoracijama
Recipe Tips
Beze jelke se u dobro zatvorenoj posudi mogu čuvati oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje
Papir za pečenje
malo masnoće
Keksi od bjelanjaka
2 kombjelanjaka
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
Dodatno
Dr. Oetker Zelena boja za kolače
Za ukrašavanje
Dr. Oetker Dekor srebrne perle soft
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Zelena boja za kolače
1

Priprema

Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: oko 100 °C

: oko 80 °C

2

Tučeni bjelanjak

Bjelanjke stavite u posudu i mikserom (metlicama) na najvišoj brzini istucite u vrlo čvrst snijeg. Postupno na najvišoj brzini dodajte šećer i Finesse i miješajte sve dok se šećer ne otopi. Snijeg od bjelanjaka obojite zelenom jestivom bojom. Malo jestive boje stavite na stijenku vrećice za ukrašavanje s otvorom u obliku zvijezde promjera 8 mm. Obojeni snijeg stavite u vrećicu za ukrašavanje.

3

Varijanta 1: Beze jelke na limu

Istisnite oko 20 malih jelki na lim promjera oko 2 cm, a visine oko 4 cm. Jelke ukrasite šećernim posipom te pecite.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 80 Minute

4

Varijanta 2: Beze jelke na štapiću

Za približno 12 jelki stavite po 6 drvenih štapića na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Obojeni snijeg istisnite na drvene štapiće. Jelke ukrasite šećernim posipom i pecite kao što je gore navedeno. Jelke s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.

  • Beze jelke se u dobro zatvorenoj posudi mogu čuvati oko 2 tjedna.