Flag

Čupava torta s jagodama

oko 12 porcija
60
Ovaj omiljeni klasik nije ukusan samo s bananama nego i s jagodama, ovaj je kolač pravi užitak.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Biskvit
150 gglatkog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
10 gDr. Oetker Kakaa za kolače
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
125 gmekog maslaca
4jaja
Nadjev
600 mltučenog vrhnja za šlag
3 omotaDr. Oetker Instant Želatina Fix
24 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
250 gsitno narezanih jagoda
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Biskvit

Pomiješajte brašno s praškom za pecivom i kakaom te prosijte u posudu. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (metlicama) izradite glatku smjesu. Smjesu stavite u namašćeni kalup za torte (promjera 26 cm) i poravnajte.
 
Stavite kalup na rešetku u donju polovicu zagrijane pećnice.
 
Električna pećnica: 180 °C
Pećnica na vrući zrak: 160 °C
Vrijeme pečenja: oko 35 minuta

2

Ostavite biskvit oko 10 minuta da se hladi u kalupu.

3

Ohlađeni biskvit pomoću žlice izdubite oko 1 cm duboko, pritom ostavite rub širine 1 – 2 cm. Izdubljene komade kolača usitnite u mrvice.

4

Nadjev

Istucite tučeno vrhnje sa želatinom fix, dodajte šećer i vanilin šećer i čvrsto istucite. Dodajte jagode. Nadjev u obliku kupole namažite na biskvit i pospite mrvicama biskvita (mrvice po potrebi lagano utisnite). Čupavi kolač stavite oko 2 sata na hladno.