Flag

Keksi s mrvicama

oko 70 komada
60
Prhki crumble keksi s pekmezom od višanja
Recipe Tips
Keksi se u dobro zatvorenoj kutiji mogu čuvati oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje
Papir za pečenje
Za posipanje
75 gkeksi Speculaas
Mrvičasto tijesto
250 gpšeničnog brašna
1 razom puna kašikaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
150 gmekog maslaca
1 žlicamlijeka
Nadjev
oko 150 gpekmeza od višanja
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Kekse Speculaas stavite u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite vrećicu i krupno ih usitnite valjkom za tijesto. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

2

Mrvičasto tijesto

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi sa šećerom, vanilin šećerom i soli. Dodajte maslac i mlijeko i mikserom (lopaticama) izradite fine mrvice. Oko ¼ mrvica ostavite sa strane. Od ostalih mrvica izradite kompaktno tijesto.

3

Tijesto razvaljajte na pripremljenom limu za pečenje na pravokutnik (oko 25 x 35 cm). Marmeladom sve do ruba ravnomjerno premažite tijesto.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

: 200 °C

: 180 °C

4

Mrvice keksa pomiješajte s preostalim mrvicama tijesta. Raspodijelite po marmeladi i pecite.

5

Odmah nakon pečenja rezačem za pizzu ili velikim nožem izrežite još topli kolač najprije na kvadratne oblike približno 5 cm, a potom ih prepolovite u trokute. Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

  • Keksi se u dobro zatvorenoj kutiji mogu čuvati oko 2 tjedna.