Flag

Keksi u obliku srca

oko 50 komada
60
Keksići od vanilije s glazurom u boji.
Recipe Tips
Keksi se u dobro zatvorenoj kutiji mogu čuvati oko dva tjedna.
Recipe Tips
Ako je glazura pregusta, pažljivo umiješajte nekoliko kapi vode.
Recipe Tips
Tijesto se može držati i u zamrzivaču dok ne poželite ispeći keksiće.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Tijesto
250 gbrašna
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 gšećera
1 prstohvatsoli
1 omotDr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
1 komjaja
125 gmaslaca
Glazura
1 kombjelanjaka
oko 200 gšećera u prahu
0,5 žličicesoka od 1 limuna
maloDr. Oetker jestive boje za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
1

Priprema

Lim obložiti papirom za pečenje.


Zagrijte pećnicu:

: oko 200 °C

: oko 180 °C

2

Tijesto

U posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i sve izradite mikserom (kukom za tijesto) prvo kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj razini da se dobije glatko tijesto. Na malo pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte tijesto na ½ cm debljine, izrežite kekse (cca Ø 5,5 cm) i stavite na lim za pečenje.


Pecite na srednjoj razini oko 12 minuta.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

: oko 200 °C

: oko 180 °C

3

Glazura

Bjelanjke istucite mikserom. Postupno umiješajte šećer u prahu dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Umiješajte limunov sok i obojite glazuru s nekoliko kapi prehrambene boje po želji. Glazuru stavite u vrećice i njome ukrasite kekse. Ostavite da se potpuno osuši.

  • Keksi se u dobro zatvorenoj kutiji mogu čuvati oko dva tjedna.
  • Ako je glazura pregusta, pažljivo umiješajte nekoliko kapi vode.
  • Tijesto se može držati i u zamrzivaču dok ne poželite ispeći keksiće.