COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Kiflice sa sirom

Ovaj zalogaj punjen sirom možete zvati pecivo, burek ili kroasan. Mi smo ga kratko nazvali kiflice.

16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kiflice sa sirom

Tijesto:

330 g brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasac instant
1 žličica soli
50 g rastopljenog maslaca
200 ml mlijeka (toplog)
1 bjelanjak

Za premazivanje tijesta:

50 g margarina omekšali

Nadjev:

100 g naribanog feta sira

Za vrh:

1 žumanjak

preparation

Priprema

1

Tijesto

Prosijte brašno i pomiješajte ga s kvascem. Dodajte sol, rastopljeni margarin, mlijeko i bjelanjak i dobro izmijesite. Prekrijte i ostavite da odstoji.



U lim za pečenje stavite papir za pečenje. Uključite pećnicu da se zagrijava na temperaturu navedenu u uputama.

Električna pećnica 170 °C

Pećnica na vrući zrak 150 °C

2

Oblikovanje i pečenje

Tijesto koje se diglo kratko izmijesite i podijelite na 6 komada jednake veličine. Svaki komad razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini na promjer od 16 cm, premažite margarinom i slažite ih jedan na drugi. Zadnji sloj tijesta nemojte premazati margarinom. Valjkom razvaljajte komade tijesta naslagane jedan na drugi na debljinu od 0,5 cm i narežite ih na 16 komada jednake veličine u obliku trokuta. Na široku stranu tijesta stavite sir i motajte u kiflicu. Posložite ih u lim za pečenje. Premažite ih žumanjkom, ostavite 10 minuta i pecite.

Vrijeme pečenja: 20 - 25 Minuta

 Izvadite iz pećnice i poslužite tople ili nakon što se ohlade.