Kockasta torta s nadjevom od vanilije

Torta s finim nadjevom od vanilije i likera

oko 16 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kockasta torta s nadjevom od vanilije

Za lim za pečenje (40 x 30 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto sve-u-jedan:

150 g pšeničnog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećer
1 prstohvat soli
3 jaja (veličine M)
125 g mekog maslaca ili margarina

Nadjev:

1 omot Dr. Oetker Krema za torte vanilija
200 g mekog maslaca ili margarina
200 g hladnog slatkog vrhnja za šlag
150 ml likera od jaja
150 g marmelade od marelica

Ukrašavanje:

malo ulja
75 g šećera
oko 100 g Dr. Oetker Kuvertira bijela čokolada

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Papir preklopite s jedne strane tako da ostane površina od 30 x 30 cm. Prethodno zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Tijesto sve-u-jedan

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) miješajte najprije kratko na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini 2 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto stavite na lim za pečenje, poravnajte i pecite.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 18 Minute

Tijesto s papirom za pečenje izvadite na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Oštrim nožem razrežite tijesto na 4 kocke jednake veličine (oko 15 x 15 cm) koje ćete u nastavku recepta koristiti kao slojeve torte.

4

Nadjev

Kremu za torte, vrlo mekani maslac, vrhnje i liker stavite u posudu. Mikserom (metlicama) miješajte najprije na najnižoj, a zatim na najvećoj brzini oko 2 minute dok ne postane kremasto. Kremu stavite u štrcaljku s otvorom u obliku zvijezde (Ø oko 12 mm). 1 slog biskvita stavite na pladanj za torte. Štrcaljkom nanesite ¼ kreme od likera od jaja, ostavljajući pritom usku kockastu traku slobodnom (sl. 1). U nepopunjenu traku žličicom stavite oko 1/3 marmelade od marelica.

5

Na to stavite sljedeći sloj biskvita te nanesite kremu od likera i marmeladu od marelica (sl. 2). Stavite treći sloj biskvita nanesite kremu i marmeladu na isti način kao što ste nanijeli na prvi sloj. Na posljednji sloj biskvita štrcaljkom nanesite ostatak kreme i lagano razmažite. Tortu do konzumacije držite na hladnom.

6

Ukrašavanje

Za zaštitu od prskanja stavite papir za pečenje na radnu ploču. Na papir stavite zaobljenu metalnu žlicu, idealno metalnu kutljaču. Kistom nanesite malo ulja. Šećer karamelizirajte u malom loncu na srednjoj temperaturi (tj. počnite miješati tek kada se šećer počne topiti) i miješajte tako dugo dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Smjesu miješajte dok se hladi, sve dok se ne počnu „stvarati niti“. Isprepletite (oblikujte kao na slici) karamelizirane niti vilicom uz pomoć žlice. Ako smjesa postane pretvrda, jednostavno je ponovno zagrijte. Rashlađeni šećerni ukras laganim se okretom može odvojiti od žlice.

7

Kuvertiru otopite prema uputama na pakiranju, raspodijelite po torti i ostavite da se stvrdne. Prije konzumacije tortu ukrasite dekoracijom od karamele.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje