Kolač iz lima s voćem i heljdom

Sočan kolač iz lima s pireom od jabuka, bobičastim voćem, pudingom i mrvičastim posipom

oko 24 komada

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač iz lima s voćem i heljdom

Za lim za pečenje (40 x 30 cm):

malo masnoće

Puding:

40 g Dr. Oetker Original Gustina
2 žlice smeđeg šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
500 ml mlijeka

Osim toga:

750 g miješanog bobičastog voća (svježeg ili zamrznutog)

Mrvičasti posip:

200 g mekog maslaca
150 g pšeničnog brašna (tip 405)
150 g heljdinog brašna
150 g smeđeg šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 žlica vode
100 g Dr. Oetker Badem listića

Tijesto "Sve-u-jedan":

200 g pšeničnog brašna
200 g heljdinog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
175 g smeđeg šećera
175 g mekog maslaca
175 g pirea od jabuka (neto količina)
5 jaja (veličine M)

preparation

Priprema

1

Priprema

Za puding pomiješajte gustin sa šećerom i vanilin šećerom pa pomiješajte sa 6 žlica prethodno izmjerenog mlijeka. Preostalo mlijeko zakuhajte, maknite sa štednjaka i metlicom za snijeg umiješajte pripremljenu smjesu s gustinom. Puding miješajući kuhajte minutu. Istresite puding u posudu, na vrući puding stavite foliju za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi. Bobičasto voće proberite, po potrebi operite. Lim za pečenje namastite. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

2

Mrvičasto tijesto

Sve sastojke, osim badema, stavite u posudu i mikserom (metlicama) na srednjoj brzini izradite mrvice. Kratko umijesite bademe.

3

Tijesto "Sve-u-jedan"

Sve sastojke stavite u posudu i mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući kratko na najnižoj, a potom oko dvije minute na najvišoj brzini. Poravnajte tijesto u limu za pečenje. Po tome rasporedite bobičasto voće (zamrznuto voće ne treba prethodno odmrznuti) i na to stavite puding u hrpicama. Po tome raspodijelite mrvice i pecite. 

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

Ostavite kolač da se ohladi na kuhinjskoj rešetki.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje