Kolač od bundeve

ukusan jesenski kolač od bundeve

oko 16 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Kolač od bundeve

Za kalup za tortu (Ø 26 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Tijesto:

600 g Hokaido bundeva
100 g oraha
4 jaja (veličine M)
200 g šećera (smeđeg)
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
300 ml ulja (npr. suncokretovog)
400 g pšeničnog brašna
1,5 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1,5 žličice Dr. Oetker Soda bikarbona
1 žličica mljevenog cimeta
0,5 žličice ribanog muškatnog oraščića
100 g grožđica

Nadjev:

400 g svježeg krem sira
1 žlica limunovog soka
50 g šećera u prahu

Za ukrašavanje:

200 g Dr. Oetker Marcipan masa
25 g šećera u prahu
1 pakiranje Dr. Oetker jestive boje za kolače
klinčić i

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite kalup za tortu i obložite ga papirom za pečenje. Bundevu operite, narežite na kriške, uklonite koštice te meso bundeve ugrubo naribajte. Orahe ugrubo narežite. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto

U posudu za miješanje stavite jaja, šećer, vanilin šećer i sol te miješajte mikserom (metlicama) 2 minute dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte ulje. Na srednjoj brzini kratko umiješajte brašno, Backin, sodu bikarbonu, cimet i muškatni oraščić. Umiješajte orahe, grožđice i naribanu bundevu. Tijesto ravnomjerno rasporedite po kalupu i gurnite ga na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 65 Minute

Odvojite rub kalupa i uklonite ga. Iskrenite kolač, odvojite dno kalupa. Skinite papir za pečenje, preokrenite kolač natrag na rešetku za kolače i ostavite da se ohladi.

3

Nadjev

U posudi za miješanje mikserom (metlicama) izmiješajte kremasti sir i limunov sok. Umiješajte šećer u prahu. Nadjev nanesite na kolač u obliku valova. Stavite kolač na hladno mjesto.

4

Ukrašavanje

Umijesite marcipan i šećer u prahu. Dodajte nekoliko kapi crvene i žute jestive boje dok marcipan ne poprimi narančastu boju (preporuča se upotreba jednokratnih rukavica). Marcipan izvaljajte u valjak i narežite na 12 jednakih dijelova. Oblikujte ih u kuglice i urežite crte nožem. Umetnite klinčiće na mjesto "peteljke" i "očiju" i priložite ih uz komad torte prilikom posluživanja.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje