Flag

Kolač od maslaca s višnjama

oko 20 komada
60
Ukusan kolač od dizanog tijesta s višnjama i slatkim slojem od badema i šećera
Recipe Tips
Kolač je prikladan za zamrzavanje. Odmrznuti kolač pri temperaturi pečenja dopecite otprilike 5 min.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim (40 x 30 cm)
malomasnoće
Nadjev od višanja
1 staklenkavišanja (ocijeđena masa 350 g)
1 omotDr. Oetker Preljev za torte crveni
Dizano tijesto
375 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Garant za dizano tijesto
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
1jaje (veličine M)
150 mlmlijeka
75 gmekog maslaca
Nadjev
100 gmaslaca
100 gDr. Oetker Badem listića
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Preljev za torte crveni
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Pripremite

Namastite lim. Zagrijte pećnicu.

: 200 °C

: 180 °C

2

Nadjev od višanja

Višnje ostavite da se ocijede na cjediljci i pri tome uhvatite tekućinu. Izmjerite 200 ml te s prahom za preljev za torte (bez šećera) prema uputi na omotu pripremite preljev. Umiješajte višnje.

3

Dizano tijesto

U posudi dobro izmiješajte brašno s Garantom za dizano tijesto. Dodajte ostale sastojke te od svega mikserom (lopaticama) u otprilike 2 min. izradite glatko tijesto. Tijesto na radnoj ploči koju ste posuli s malo brašna još jednom kratko premijesite, oblikujte valjak i izvaljajte na limu.

4

Nadjev

Komadiće maslaca ravnomjerno rasporedite po tijestu. Ravnomjerno pospite bademe. Pomiješajte šećer i vanilin šećer i pospite po tome. Višnje pomoću 2 žličice u hrpicama stavite na tijesto i ostavite sve da miruje 15 min. Potom ispecite.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Ostavite kolač da se ohladi na limu.

  • Kolač je prikladan za zamrzavanje. Odmrznuti kolač pri temperaturi pečenja dopecite otprilike 5 min.