Flag

Kolač s kruškama i crnim vinom

oko 16 komada
80
Sočni kolač s čokoladnim mrvicama, crnim vinom i svježim kruškama, ispečen u kalupu za pite
Recipe Tips
Kolač se može poslužiti i u kalupu.
Recipe Tips
Bez šećera u prahu kolač se može i zamrznuti. 
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za kolač (promjera 30 cm)
malomasnoće
Biskvit
250 gmekog maslaca ili margarina
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
4jaja (veličine M)
250 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žliceDr. Oetker Kakaa za kolače
oko 1 žličicamljevenog cimeta
100 gDr. Oetker Ribana tamna čokolada
150 mlcrnog vina
Za natapanje biskvita
oko 50 žlicecrnog vina (oko 4 žlice)
Za posipanje
malošećera u prahu
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Priprema

Kruške ogulite i narežite na ploške. Namastite kalup za kolač. Zagrijte pećnicu. 

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Biskvit

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer i vanilin šećer te miješajte tako dugo dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko pola minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, kakaom, cimetom te naizmjenično s ribanom čokoladom i crnim vinom kratko  miješajući na srednjoj brzini.

3

Tijesto poravnajte u kalupu i po tijestu ravnomjerno raspodijelite kruške. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.  

: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

4

Natapanje

Crno vino kistom ravnomjerno raspodijelite po vrućem kolaču.


Ostavite kolač da se ohladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu. 

  • Kolač se može poslužiti i u kalupu.
  • Bez šećera u prahu kolač se može i zamrznuti.