Flag

Kolač s limunom

oko 15 kriški
40
Kolač od limuna s glazurom priprema se brzo i jednostavno.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Smjesa za kolač
250 gmekog maslaca
150 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
1 prstohvatsoli
4 komjaja
300 gbrašna
4 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlicemlijeka
Glazura
200 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
oko 3 žlicevode
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
1

Smjesa za kolač

Ručnim mikserom pjenasto izradite maslac sa šećerom u prahu, limunovom koricom i solju. Umutite jedno po jedno jaje. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i naizmjence s mlijekom umiješajte drvenom kuhačom u 2 dijela. Smjesu izlijte u namašćen, pobrašnjen kalup za kruh (11 x 25 cm) i poravnajte. Nakon cca 15 minuta pečenja kolač namašćenim nožem zarežite cca 1 cm duboko.


Kalup stavite u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 60 Minute

: 180 °C

: 160 °C


Nakon pečenja kolač ostavite da se hladi u kalupu oko 5 minuta i preokrenite ga na rešetku.

2

Glazura

Za glazuru pomiješajte šećer u prahu s limunovom koricom i vodom dok se ne zgusne te rasporedite po još vrućem kolaču.