Flag

Kroasani s čokoladom

oko 20 komada
60
Kroasani od dizanog tijesta s nadjevom od lješnjaka i nugata
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Dizano tijesto
370 gglatkog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
60 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
0,5 omotaDr. Oetker Finesse korica limuna
1 prstohvatsoli
1,8 ltekućeg tučenog vrhnja (toplog)
110 mlmlijeka (mlakog)
4žumanjka (veličine M)
20 gmekog maslaca
Umetak od maslaca
130 gmaslaca (hladnog)
70 gglatkog brašna
Nadjev od nugata
200 gnugat kreme od lješnjaka
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
1

Dizano tijesto

Prosijte brašno u posudu i dobro pomiješajte s kvascem. Dodajte redom ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite tijesto. Ostavite tijesto pokriveno da odstoji oko 10 minuta.

2

Izmijesite maslac s brašnom, oblikujte u ciglu i ostavite da odstoji oko 20 minuta na hladnom.
 

3

Razvaljajte tijesto pravokutno na pobrašnjenoj radnoj površini i na to stavite umetak od maslaca. Preklopite dizano tijesto tako da je umetak od maslaca u cijelosti prekriven. Razvaljajte tijesto pravokutno i s uže strane dva puta preklopite, tako da nastanu tri sloja (jednostavno preklapanje). Ostavite tijesto da odstoji oko 15 minuta na hladnom. Još jednom preklopite dva puta s uže strane i ostavite ponovno da odstoji oko 15 minuta na hladnom.

4

Razvaljajte tijesto pravokutno (40 x 60 cm) na pobrašnjenoj radnoj površini. Izrežite tijesto na 20 trokuta (12 x 20 cm). Trokute zarežite s uske strane na dubinu od 3 cm.

5

Nadjev od nugata

Nugat od lješnjaka namažite po trokutima. Vrhove tijesta zarezanog po sredini izvucite preko nugata od lješnjaka prema van, držite lagano zategnuto i namotajte  u oblik kroasana. Kroasan malo razvucite u duljinu i sa spojem prema dolje u obliku kiflice stavite na namašćeni lim za pečenje. Ostavite da se diže prekriveno oko 20 minuta.


Picture - čoko kroasane

 Stavite lim u zagrijanu pećnicu

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 20 Minute

: 190 °C

: 170 °C