Flag

Muffini s jagodama

oko 12 komada
65
Sočni muffini sa svježim jagodama u tijestu, ukrašeni vrlo jednostavno bijelom čokoladom i jagodama
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Tijesto
200 gjagoda
150 gmekog maslaca ili margarina
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
1 prstohvatsoli
3jaja (veličine M)
125 gpšeničnog brašna
2 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Za ukrašavanje
jagoda (50 g)
25 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
0,5 žličiceulja
Picture - Dr. Oetker Finesse Bourbon vanilija aroma
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Jagode operite, očistite i narežite na manje komade. Papirnate košarice stavite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Tijesto

Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, aromu vanilije i sol te miješajte sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Dodajte jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvišoj brzini. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kratko umiješajte. Oprezno umiješajte komadiće jagoda. Tijesto stavite u košarice za muffine. Stavite kalup na rešetku u pećnici.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Muffine ostavite da odstoje oko 10 minuta u kalupu, potom ih izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki. 

3

Ukrašavanje

Jagode operite, narežite svaku na 2 ili 4 komada. Kuvertiru grubo nasjeckajte i s jestivim uljem otopite na pari. Poprskajte muffine kuvertirom i ukrasite jagodama.