Flag

Muffini s pečenom jabukom

oko 12 komada
40
Muffini od jabuka s grožđicama i puding kremom baš su savršeni za božićno vrijeme.
Recipe Tips
Tijestu se može dodati i malo mljevenog cimeta.
Recipe Tips
Muffini se vrlo dobro mogu i zamrznuti.
Recipe Tips
Za bržu pripremu mogu se koristiti Dr. Oetker Voćni muffini s okusom jabuka-cimet.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za muffine (12 komada)
papirnatih košarica
Tijesto
1jabuka (oko 150 g)
125 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gšećera
2jaja (veličine M)
50 mlmlijeka
125 mlulja npr. suncokretovog ulja
50 ggrožđica
Preljev
150 gslatkog vrhnja (hladno)
100 mlmlijeka
0,5 omotaDr. Oetker Galetta puding vanilija
Za ukrašavanje
30 gDr. Oetker Badem listića
30 gšećera
grožđice
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Galetta puding vanilija
Picture - Dr. Oetker Badem listića
1

Priprema

Jabuku ogulite i narežite na kockice. Papirnate košarice stavite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte sve ostale sastojke osim komadića jabuke i grožđica. Mikserom (metlicama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom 2 minute na najvišoj brzini. Umiješajte kockice jabuke i grožđice. Tijesto ravnomjerno raspodijelite po kalupu za muffine. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 25 Minute


Izvadite muffine iz kalupa i ostavite ih u papirnatim košaricama da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

3

U međuvremenu pomiješajte bademe sa šećerom i u tavi prepržite do zlatno-smeđe boje. Ostavite da se ohlade na tanjuru.

4

Preljev

Hladno slatko vrhnje, mlijeko i Galetta puding od vanilije stavite u posudu. Mikserom (metlicama) čvrsto istucite najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (Ø 12 mm) i nanesite preljev na muffine.

5

Ukrašavanje

Bademe i grožđice raspodijelite po preljevu i do posluživanja držite u hladnjaku.

  • Tijestu se može dodati i malo mljevenog cimeta.
  • Muffini se vrlo dobro mogu i zamrznuti.
  • Za bržu pripremu mogu se koristiti Dr. Oetker Voćni muffini s okusom jabuka-cimet.