Flag

Poljupci od limuna

oko 40 komada
55
Spoj hrskavog keksa i namaza s okusom od limuna
Recipe Tips
Ako vam je preostalo voćnog namaza, možete neposredno nakon pečenja nadopuniti udubljenja.
Recipe Tips
Keksi se u dobro zatvorenim limenim kutijama mogu čuvati oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje
papir za pečenje
Prhko tijesto
225 gpšeničnog brašna
100 gmekog maslaca ili margarina
50 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
1 prstohvatsoli
100 gvoćnog namaza sa sokom od limuna (Lemon Curd)
Nadjev
5 žlicevoćnog namaza sa sokom od limuna (Lemon Curd)
Preljev
75 gšećera u prahu
oko 3 žličicesoka od 1 limuna
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
1

Prhko tijesto

Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i sve zajedno mikserom (metlicama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite u glatko tijesto. Od tijesta oblikujte valjak dužine 40 cm i stavite ga omotanog u prozirnu foliju u hladnjak na približno sat vremena.

2

Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

Vrijeme pečenja: 0 Minute

: oko 180 °C

: oko 160 °C

3

Valjak od tijesta narežite na komade debljine oko 1 cm i oblikujte kuglice. Kuglice, pazeći na razmak, stavite na lim za pečenje i drškom kuhače utisnite udubljenje u svaku kuglicu (sl. 1). Ako se tijesto lijepi, kuhaču uronite u malo brašna.

4

Nadjev

Voćni namaz stavite u vrećicu za zamrzavanje. Vrećicu dobro zatvorite, smjesu promijesite i odrežite mali vrh. Popunite udubine udubine (sl. 2) i stavite peći.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute


Kekse s papirom za pečenje izvadite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

5

Preljev

Od šećera u prahu i soka od limuna izradite preljev te ga žličicom poprskajte po keksima.

  • Ako vam je preostalo voćnog namaza, možete neposredno nakon pečenja nadopuniti udubljenja.
  • Keksi se u dobro zatvorenim limenim kutijama mogu čuvati oko 2 tjedna.