Flag

Prhki vjenčići

oko 20 komada
95
S ovim jednostavnim receptom blagdanski kolačići sigurno će uspjeti – savršeno za poklon.
Recipe Tips
Pri hlađenju tijesta najbolje je da ga ne oblikujete u kuglu, nego da ga spljoštenog omotate folijom za čuvanje svježine. Tako je površina tijesta veća i ono se može brže ohladiti. 
Recipe Tips
Ako nemate okrugle i nazubljene kalupe, možete jednostavno upotrijebiti okrugle kalupe ili se poslužiti čašama različite veličine. 
Recipe Tips
Keksi se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje
Kalupi za kekse
Za lim za pečenje
papir za pečenje
Prhko tijesto
300 gpšeničnog brašna
1 žličicamljevenog cimeta
1 žličicasoli
200 gmekog maslaca ili margarina
Za ukrašavanje
150 gšećera u prahu
oko 3 žlicelimunovog soka
Dr. Oetker Zelena tekuća jestiva boja
oko 25 gsjeckanih pistacija
oko 50 gsušenih brusnica
Dr. Oetker Šarene mrvice
Picture - Dr. Oetker Šarene mrvice
1

Prhko tijesto

Brašno i cimet pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najmanjoj, a zatim na najvišoj brzini. Oblikujte tijesto u kuglu te ga omotanog folijom za čuvanje svježine stavite oko sat vremena na hladno.


U međuvremenu lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Izrezivanje vjenčića od prhkog tijesta

Prhko tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od približno ½ cm. Velikim okruglim kalupom za kekse s nazubljenim rubom izrežite krugove (promjera oko 8 cm). U sredini svakog kruga manjim okruglim kalupom s nazubljenim rubom izradite rupu tako da dobijete prstenove (vjenčiće). Stavite kekse na lim za pečenje i pecite.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute


Kekse zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašvanje

Od šećera u prahu i soka od limuna u posudi izradite gusti preljev i obojite ga bojom za kolače u svijetlozelenu boju. Premažite kekse preljevom i pospite pistacijama, brusnicama i šećernim ukrasima. Ostavite preljev da se stvrdne

  • Pri hlađenju tijesta najbolje je da ga ne oblikujete u kuglu, nego da ga spljoštenog omotate folijom za čuvanje svježine. Tako je površina tijesta veća i ono se može brže ohladiti. 
  • Ako nemate okrugle i nazubljene kalupe, možete jednostavno upotrijebiti okrugle kalupe ili se poslužiti čašama različite veličine. 
  • Keksi se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko 2 tjedna.