Šareni keksi s prozorčićima

Blagdanski keksi koji će privući sve poglede

oko 45 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Šareni keksi s prozorčićima

Za lim za kolače:

papir za pečenje
kalupi u dvije različite veličine

Tijesto:

250 g pšeničnog brašna
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Tradicionalni dodaci za kiflice s vanilijom
1 prstohvat soli
jaje (veličine M)
125 g mekog maslaca ili margarina

Šećerna dekoracija:

oko 40 g šećera
Dr. Oetker jestive boje za kolače

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 200 °C

Pećnica na vrući zrak 180 °C

2

Tijesto

U posudi izmiješajte brašno s ostalim sastojcima i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči na debljinu od oko ½ cm, izrežite kekse bilo kojeg oblika (Ø oko 5 cm) i položite ih na lim za kolače. Iz izrezanog keksa izrežite manji keksić istog oblika (Ø oko 2 cm) i položite na tijesto većeg keksa. „Prozorčiće" napunite šećerom, dodajte 1 kap jestive boje na šećer i ispecite.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

Kekse vrlo oprezno, tako da se prozorčić od šećera ne raspadne, zajedno s papirom za pečenje povucite na radnu ploču i ostavite da se ohlade.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje