Flag

Šareni keksi s prozorčićima

oko 45 komada
55
Blagdanski keksi koji će privući sve poglede
Recipe Tips
U dobro zatvorenoj kutiji možete kekse čuvati oko 2 tjedna.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za kolače
papir za pečenje
kalupi u dvije različite veličine
Tijesto
250 gpšeničnog brašna
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Tradicionalni dodaci za kiflice s vanilijom
1 prstohvatsoli
jaje (veličine M)
125 gmekog maslaca ili margarina
Šećerna dekoracija
oko 40 gšećera
Dr. Oetker jestive boje za kolače
1

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: 200 °C

: 180 °C

2

Tijesto

U posudi izmiješajte brašno s ostalim sastojcima i od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj, a potom na najvećoj brzini izradite glatko tijesto. Tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči na debljinu od oko ½ cm, izrežite kekse bilo kojeg oblika (Ø oko 5 cm) i položite ih na lim za kolače. Iz izrezanog keksa izrežite manji keksić istog oblika (Ø oko 2 cm) i položite na tijesto većeg keksa. „Prozorčiće" napunite šećerom, dodajte 1 kap jestive boje na šećer i ispecite.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute


Kekse vrlo oprezno, tako da se prozorčić od šećera ne raspadne, zajedno s papirom za pečenje povucite na radnu ploču i ostavite da se ohlade.

  • U dobro zatvorenoj kutiji možete kekse čuvati oko 2 tjedna.