za ovaj recept Slojevite kocke
malo | masnoće |
papir za pečenje |
2 | bjelanjaka (veličine M) |
1 prstohvat | soli |
125 g | mekog maslaca ili margarina |
125 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera |
1 | jaje (veličine M) |
2 | žumanjaka (veličine M) |
3 žlice | ruma |
125 g | pšeničnog brašna |
1,5 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
oko 150 g | tamne čokolade |
1 žličica | ulja (npr. suncokretovog ulja) |
Četvrtast kalup za kolače namastite i samo dno obložite papirom za pečenje. Pećnicu na funkciji roštilja zagrijte na temperaturu od približno 200 °C (pridržavajte se i uputa proizvođača).
Bjelanjke i sol istucite u čvrsti snijeg. Maslac ili margarin u zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer i vanilin šećer, sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte jaje miješajući ga oko ½ minute na najvećoj brzini. Postupno dodajte žumanjke i rum. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na srednjoj brzini. Snijeg od bjelanjaka oprezno umiješajte u tijesto.
Lopaticom za tijesto premažite oko 2 žlice tijesta ravnomjerno po dnu kalupa za kolač. Kalup stavite na rešetku u pećnicu (razmak između grijača roštilja i sloja tijesta trebao bi biti oko 20 cm). Pecite sloj tijesta dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Vrijeme pečenja po svakom sloju: 2 – 3 minute.
Nivo pećnice: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 0 Minute
Kalup izvadite iz pećnice i po ispečenom sloju oprezno kao drugi sloj razmažite ponovno 2 žlice tijesta. Kalup ponovno stavite u pećnicu na funkciju roštilja i na taj način potrošite cijelu smjesu.
Ostavite gotov kolač da se ohladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki. Nožem ga oprezno odvojite od ruba, istresite i povucite papir za pečenje. Kolač narežite na kocke, po 4x3 cm. Želite li dobiti trokute, dijagonalno prepolovite kocke.
Tamnu čokoladu otopite zajedno s uljem na vodenoj pari. Glazurom djelomično premažite kolače ili je žlicom raspodijelite po površini. Ostavite glazuru da se stvrdne.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
Odbijanje
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
Odbijanje