Slojevite kocke

Sočni kolačići preliveni čokoladnom glazurom

14 - 28 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Slojevite kocke

Za četvrtast kalup za pečenje (25 x 11 cm):

malo masnoće
papir za pečenje

Biskvit:

2 bjelanjaka (veličine M)
1 prstohvat soli
125 g mekog maslaca ili margarina
125 g šećera
1 omot Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 jaje (veličine M)
2 žumanjaka (veličine M)
3 žlice ruma
125 g pšeničnog brašna
1,5 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo

Glazura:

oko 150 g tamne čokolade
1 žličica ulja (npr. suncokretovog ulja)

preparation

Priprema

1

Četvrtast kalup za kolače namastite i samo dno obložite papirom za pečenje. Pećnicu na funkciji roštilja zagrijte na temperaturu od približno 200 °C (pridržavajte se i uputa proizvođača).

2

Biskvit

Bjelanjke i sol istucite u čvrsti snijeg. Maslac ili margarin u zdjeli mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer i vanilin šećer, sve dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte jaje miješajući ga oko ½ minute na najvećoj brzini. Postupno dodajte žumanjke i rum. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na srednjoj brzini. Snijeg od bjelanjaka oprezno umiješajte u tijesto.

3

Tijesto

Lopaticom za tijesto premažite oko 2 žlice tijesta ravnomjerno po dnu kalupa za kolač. Kalup stavite na rešetku u pećnicu (razmak između grijača roštilja i sloja tijesta trebao bi biti oko 20 cm). Pecite sloj tijesta dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Vrijeme pečenja po svakom sloju: 2 – 3 minute.

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 0 Minute

4

Kalup izvadite iz pećnice i po ispečenom sloju oprezno kao drugi sloj razmažite ponovno 2 žlice tijesta. Kalup ponovno stavite u pećnicu na funkciju roštilja i na taj način potrošite cijelu smjesu.

5

Ostavite gotov kolač da se ohladi u kalupu na kuhinjskoj rešetki. Nožem ga oprezno odvojite od ruba, istresite i povucite papir za pečenje. Kolač narežite na kocke, po 4x3 cm. Želite li dobiti trokute, dijagonalno prepolovite kocke.

6

Glazura

Tamnu čokoladu otopite zajedno s uljem na vodenoj pari. Glazurom djelomično premažite kolače ili je žlicom raspodijelite po površini. Ostavite glazuru da se stvrdne.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje