Flag

Terrine od jogurta s limetom

oko 10 porcija
40
Voćna pjena poslužena s preljevom od limete
Recipe Tips
 Ako pjenu stavite u čaše ili zdjelu, količinu listića želatine treba smanjiti za 2 listića. 
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Pjena od limete
4 listićaDr. Oetker Želatina u listićima
2bjelanjaka (veličine M)
100 gšećera u prahu (prosijanog)
kora 2 limete
sok 1,5 limete
350 gjogurta
150 mltučenog slatkog vrhnja (pripremljenog)
Nadjev
100 gpiškota
Preljev od limete
kora 1,5 limete
sok 1,5 limete
2 žlicešećera
0,5 žliceDr. Oetker Original Gustina
3 žlicetučenog slatkog vrhnja (hladnog)
maloDr. Oetker Zelena boja za kolače
2 žlicetučenog slatkog vrhnja
Picture - Dr. Oetker Zelena boja za kolače
1

Pjena od limete

Pripremite želatinu prema uputama na omotu. Stavite bjelanjke sa šećerom u prahu, koricom i sokom limete u posudu i metlicom za snijeg i istucite na pari (vodena kupelj). Skinite s pare i istucite mikserom (metlicama) u pjenastu smjesu. Metlicom za snijeg umiješajte jogurt. Zagrijte želatinu i umiješajte je. Kada se smjesa počne stvrdnjavati, umiješajte tučeno vrhnje.

2

Nadjev

Stavite pjenu u dva kalupa za terrine obložena folijom za čuvanje svježine (5 x 40 cm) i nadjenite piškotama. Višak folije preklopite preko piškota. Stavite terrine oko 2 sata na hladno.

3

Istresite terrine na kuhinjsku podlogu i skinite foliju za čuvanje svježine.

4

Preljev od limete

Koricu i sok limete pomiješajte sa šećerom i gustinom te kuhajte miješajući na niskoj temperaturi u gustu smjesu. Maknite preljev sa štednjaka, umiješajte tekuće tučeno vrhnje i jestivu boju te, povremeno miješajući, pustite da se ohladi.

5

Prije posluživanja dodajte tučeno vrhnje u preljev i poslužite uz terrine.

  •  Ako pjenu stavite u čaše ili zdjelu, količinu listića želatine treba smanjiti za 2 listića.