za ovaj recept Torta od sira sa zlatnim kapljicama
malo | masnoće |
200 g | pšeničnog brašna |
2 razom pune žličice | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
75 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećera |
1 prstohvat | soli |
75 g | mekog maslaca ili margarina |
1 | jaje (veličine M) |
750 g | svježeg kravljeg sira (posnog) |
150 g | šećera |
2 omota | Dr. Oetker Original puding s okusom slatkog vrhnja |
3 | žumanjaka (veličine M) |
sok od 1 limuna | |
500 ml | mlijeka |
250 ml | ulja npr. suncokretovog |
3 | bjelanjaka (veličine M) |
100 g | šećera |
Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica oko 200 °C
Pećnica na vrući zrak oko 180 °C
U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto, potom oblikujte kuglu. Izvaljajte dobre 2/3 tijesta na dnu kalupa za torte i više puta ubodite vilicom. Postavite obruč kalupa oko toga. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu i pecite.
Vrijeme pečenja: oko 15 Minute
Kalup za torte stavite na rešetku za kolače i ostavite da se podloga ohladi.
Mikserom (metlicama) izmiješajte sir sa šećerom i puding prahom da dobijete glatku masu. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte na najmanjoj brzini. Napomena: Masa je vrlo tekuća i prska!
Od preostalog tijesta oblikujte valjak, namotajte u oblik puža, položite u kalup te odmotajte uz rub kalupa. Potom izradite oko 5 cm visoki rub. Ulijte nadjev i stavite peći.
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Netom prije kraja vremena pečenja mikserom (metlicama) u posudi od bjelanjaka na najvećoj brzini istucite jako čvrsti snijeg. Postupno na najvećoj brzini uspite šećer. Namažite masu od bjelanjaka na vrući kolač i više puta provucite vilicu tako da nastane „mjesečev pejzaž". Kolač ponovno gurnite u pećnicu i ispecite do kraja. Smanjite temperaturu pećnice.
Električna pećnica oko 140 °C
Pećnica na vrući zrak oko 120 °C
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Ostavite kolač da se ohladi u kalupu na rešetki za kolače. Kad se kolač ohladi, stvorit će se zlatne kapljice na bezeu.
Odvojite i skinite kalup pa kolač premjestite na pladanj za torte.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
Odbijanje
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
Odbijanje