Torta od sira sa zlatnim kapljicama

Kremasti kolač od sira s bezeom za druženje uz kavu.

oko 16 kriški

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta od sira sa zlatnim kapljicama

Za kalup za torte (Ø 26 cm):

malo masnoće

Miješano tijesto:

200 g pšeničnog brašna
2 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvat soli
75 g mekog maslaca ili margarina
1 jaje (veličine M)

Nadjev:

750 g svježeg kravljeg sira (posnog)
150 g šećera
2 omota Dr. Oetker Original puding s okusom slatkog vrhnja
3 žumanjaka (veličine M)
sok od 1 limuna
500 ml mlijeka
250 ml ulja npr. suncokretovog

Masa od bjelanjaka:

3 bjelanjaka (veličine M)
100 g šećera

preparation

Priprema

1

Priprema

Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 200 °C

Pećnica na vrući zrak oko 180 °C

2

Miješano tijesto

U posudi izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto, potom oblikujte kuglu. Izvaljajte dobre 2/3 tijesta na dnu kalupa za torte i više puta ubodite vilicom. Postavite obruč kalupa oko toga. Kalup na rešetki gurnite u pećnicu i pecite.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

Kalup za torte stavite na rešetku za kolače i ostavite da se podloga ohladi.

3

Nadjev

Mikserom (metlicama) izmiješajte sir sa šećerom i puding prahom da dobijete glatku masu. Dodajte ostale sastojke i sve izmiješajte na najmanjoj brzini. Napomena: Masa je vrlo tekuća i prska!

4

Od preostalog tijesta oblikujte valjak, namotajte u oblik puža, položite u kalup te odmotajte uz rub kalupa. Potom izradite oko 5 cm visoki rub. Ulijte nadjev i stavite peći.

Vrijeme pečenja: oko 40 Minute

5

Masa od bjelanjaka

Netom prije kraja vremena pečenja mikserom (metlicama) u posudi od bjelanjaka na najvećoj brzini istucite jako čvrsti snijeg. Postupno na najvećoj brzini uspite šećer. Namažite masu od bjelanjaka na vrući kolač i više puta provucite vilicu tako da nastane „mjesečev pejzaž". Kolač ponovno gurnite u pećnicu i ispecite do kraja. Smanjite temperaturu pećnice.

Električna pećnica oko 140 °C

Pećnica na vrući zrak oko 120 °C

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

Ostavite kolač da se ohladi u kalupu na rešetki za kolače. Kad se kolač ohladi, stvorit će se zlatne kapljice na bezeu.

6

Odvojite i skinite kalup pa kolač premjestite na pladanj za torte.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje