za ovaj recept Torta s kremom od maslaca
malo | masnoće |
papir za pečenje |
200 g | pšeničnog brašna |
1 omot | Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo |
200 g | šećera |
1 omot | Dr. Oetker Vanilin šećer |
250 g | mekog maslaca ili margarina |
4 | jaja (veličina M) |
100 g | Dr. Oetker Badema mljevenih |
4 žlice | mlijeka |
1 omot | Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije |
80 g | šećera |
400 ml | mlijeka |
200 g | mekog maslaca ili margarina |
1 pakiranje | Dr. Oetker Šareno pismo za kolače |
1 | Dr. Oetker Fondant bijela deka |
Namastite kalup i obložite dno papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Električna pećnica 170 °C
Pećnica na vrući zrak 150 °C
U posudi dobro izmiješajte brašno s Backin praškom za pecivo. Dodajte preostale sastojke i sve zajedno miješajte mikserom (metlicama) na najnižoj brzini, a zatim još 2 minute na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto izlijte u kalup i izravnajte površinu. Gurnite kalup na rešetku u pećnici.
Vrijeme pečenja: oko 45 Minuta
Odvojite kolač od ruba kalupa pa ga iskrenite na rešetku obloženu papirom za pečenje. Ostavite kolač da se ohladni bez dna kalupa.
Puding pripremite prema uputama na omotu, ali s 80 g šećera i samo 400 ml mlijeka. Vrući puding pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Maslac mikserom (metlicama) pjenasto istucite te u malim porcijama dodajte puding. Maslac i puding moraju biti sobne temperature.
Odvojite papir za pečenje s podloge. Podlogu dva puta vodoravno prerežite. Donji dio podloge položite na pladanj za tortu i nanesite 1/3 kreme. Na to položite srednji dio podloge i ponovno nanesite 1/3 kreme. Položite i treći dio podloge, pritisnite ju pa tortu omažite preostalom kremom. Stavite tortu najmanje 1 sat u hladnjak.
Fondant deku položite na tortu. Zagladite površinu od sredine prema rubovima, a zatim rubove pritisnite odozgo prema dolje. Odrežite višak fondanta. Od tog viška malim kalupom (otprilike Ø 1,5 cm) za izrezivanje (slika 1) izrežite cvjetiće. Cvjetiće oblikujte pomoću štapića za modeliranje s okruglim vrhom i stavite točkicu žutog šećernog pisma u sredinu cvjetića. Bijelo šećerno pismo upotrijebite da biste pričvrstili cvjetiće na tortu. Tortu do posluživanja držite na hladnom.
Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.
Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.
Da
Odbijanje
Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.
Da
Odbijanje