Torta u obliku srca s malinama

Sočna čokoladna torta u obliku srca s kremom od kvark sira i maline i jednostavnom čokoladnom dekoracijom.

oko 12 porcija

potrebno malo iskustva 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Torta u obliku srca s malinama

Kalup:

Kalup u obliku srca 24 cm

Tijesto:

75 g čokolade za kuhanje
125 g mekog maslaca
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
2 kom jaja
100 g pšeničnog brašna
1,5 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
10 g Dr. Oetker Kakaa za kolače

Za premazivanje:

2 žlice džema od malina

Krema od kvarka:

300 g vrhnja za šlag
2 omota Dr. Oetker Instant Želatina Fix
500 g kvarka
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
3 žlice limunovog soka
oko 250 g malina

Zum Verzieren:

200 g vrhnja za šlag
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
oko 125 g malina
1 praline u obliku srca

preparation

Priprema

1

Priprema

Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje. Na papir za pečenje stavite kalup u obliku srca. Rastopite čokoladu za kuhanje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C


2

Priprema tijesta

Mikserom izradite maslac ili margarin dok ne dobijete glatku smjesu. Miješajući postepeno dodajte šećer i vanilin šećer dok ne nastane homogena smjesa. Tucite svako jaje oko 1/2 minute na najjačoj razini. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kakaom, te kratko umiješajte zajedno s otopljenom čokoladom na srednjoj brzini. Ulijte tijesto u kalup i stavite peći.

Nivo pećnice: donja trećina

Vrijeme pečenja: oko 18 Minute

Otpustite i uklonite kalup. Čokoladnu tortu prevrnite na rešetku obloženu papirom za pečenje i ostaviti da se hladi.


3

Premaz

Čokoladnu tortu premažite marmeladom od malina.


4

Priprema kreme od kvarka

Umutite čvrsti šlag sa jednom vrećicom želatine. Pomiješajte kvark sa jednom vrećicom želatine. Umiješajte šećer, vanilin šećer i limunov sok u smjesu kvarka. Na kraju umiješajte kremu. Na podlogu namažite 1/3 kreme od kvark kreme i na kremu posložite maline. Nježno utisnite maline u kremu. Preostalu kremu premažite preko malina i ravnomjerno rasporedite. Tortu stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.


5

Ukrašavanje torte od malina

Istucite vrhnje s vanilin šećerom u čvrsti šlag i stavite ga u vrećicu s velikim nastavkom. Tortu po želji ukrasite šlagom, malinama i čokoladnim srcima i ohladite do posluživanja.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje