Uskrsni zečići

Preslatki zečići koji će obogatiti vaš blagdanski stol

oko 100 komada

uspijeva lako 60 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Uskrsni zečići

Za lim za pečenje:

Papir za pečenje
modlice za kekse u obliku zeca (oko 6 cm)

Prhko tijesto:

250 g pšeničnog brašna
1 razom puna žličica Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)
125 g mekog maslaca

Osim toga:

10 g Dr. Oetker Kakaa za kolače

Za ukrašavanje:

Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade
Dr. Oetker Dekor mix perle soft

preparation

Priprema

1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke za tijesto i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije na najnižoj, a potom na najvišoj brzini. Na radnoj površini kratko izmijesite u glatko tijesto i podijelite na 4 porcije jednake veličine. Jednu porciju tijesta kratko izmijesite s pola žličice kakaa, drugu s jednom i pol žličicom kakaa, a treću porciju s preostalim kakaom. Jedna porcija tijesta ostaje „neobojena“. Omotajte tijesto folijom za čuvanje svježine i držite oko 30 minuta na hladnom.
 


2

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C


3

Svaku porciju tijesta razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini na debljinu od približno 3 mm. Kalupima izrežite različite motive i stavite ih na lim za pečenje. Pecite kekse. 

Nivo pećnice: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 11 Minute

Kekse s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.


4

Ukrašavanje

Kekse ukrasite po želji šećernim pismom i dekorima za kekse.                

Kako bi keksi bili ravnomjerno tanki, možete upotrijebiti daščice za valjanje tijesta.

Keksi se u dobro zatvorenim kutijama mogu čuvati oko 3 tjedna. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje