Veseli ježići za djecu

Šareni čokoladni muffini za djecu

oko 12 komada

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Veseli ježići za djecu

Za kalup za muffine (12 komada):

malo masnoće
malo pšeničnog brašna

Tijesto "Sve-u-1":

250 g pšeničnog brašna
3 razom pune žličice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
2 žlice Dr. Oetker Kakaa za kolače
175 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
3 jaja (veličina M)
150 g mekog maslaca ili margarina
150 ml mlijeka
75 g čokoladnih mrvica

Za ukrašavanje:

175 g šećera u prahu
malo masnoće
oko 3 žlice vode
papir za pečenje
Dr. Oetker jestive boje za kolače (zelena, crvena i plava)
50 g sjeckanih badema (štapići)
šareni čokoladni bomboni

preparation

Priprema

1

Priprema

Izvažite i pripremite sastojke. Namastite i pobrašnite kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica 180 °C

Pećnica na vrući zrak 160 °C

2

Tijesto "Sve-u-1"

U posudi za miješanje pomiješajte brašno s Backin praškom pecivo. Dodajte preostale sastojke, osim čokoladnih mrvica, i sve izmiješajte mikserom (metlicama) otprilike 2 minute dok ne dobijete glatko tijesto. Kratko umiješajte čokoladne mrvice. Tijesto ravnomjerno podijelite žlicom u 12 udubina kalupa za muffine. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 30 Minute

3

Muffine nakon pečenja ostavite u kalupu još otprilike 10 minuta. Nakon toga ih izvadite iz kalupa i ostavite da odstoje na kuhinjskoj rešetki.

4

Ukrašavanje

Prosijte šećer u prahu i pomiješajte ga s vodom dok ne dobijete gusti preljev. Podijelite preljev u 3 porcije i svaku obojite različitom jestivom bojom: zelenom, crvenom i plavom. Po 4 muffina premažite istom bojom. Ubodite bademe kao "bodlje" u muffine i zalijepite čokoladne bombone kao oči i nos na još vlažni preljev.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje