Zečići

Slatki zečići od dizanog tijesta

oko 12 komada

potrebno malo iskustva 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Zečići

Za lim za pečenje:

papir za pečenje

Dizano tijesto:

225 ml mlijeka
100 g maslaca
500 g pšeničnog brašna
1 omot Dr. Oetker Kvasca instant
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker Vanilin šećera
1 omot Dr. Oetker Finesse korica limuna
1 prstohvat soli
1 jaje (veličine M)

Za premazivanje:

1 - 2 žlice mlijeka

Za ukrašavanje:

grožđice
nekoliko badem štapića

preparation

Priprema

1

Priprema

Zagrijte mlijeko i otopite maslac u njemu.

2

Dizano tijesto

Brašno i Kvasac temeljito pomiješajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) mijesite najprije na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini oko 5 minuta u glatko tijesto. Ostavite tijesto prekriveno na toplom mjestu da se diže tako dugo dok se vidno ne poveća. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

Električna pećnica oko 180 °C

Pećnica na vrući zrak oko 160 °C

3

Dignuto tijesto lagano pospite brašnom i na lagano pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte u valjak. Podijelite valjak na približno 12 komada jednake veličine i od svakog komada oblikujte kuglu. Od svake kugle oblikujte kapljicu dužine oko 12 cm i malo je spljoštite. Šiljasti završetak razrežite približno do polovice i oblikujte uši (slika 1).

4

Komade tijesta stavite na lim za pečenje i premažite mlijekom. Utisnite grožđice u obliku očiju i njuške. Od sjeckanih badema izradite dlačice na njuški (slika 2). Zečiće stavite da se dižu još oko 15 minuta.

5

Stavite lim u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

Ostavite zečiće lica da se ohlade na kuhinjskoj rešetki. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje