Flag

Zimske čizme

oko 6 komada
80
Šareni keksi povodom Sv. Nikole s lješnjacima, ukrašeni slatkišima.
Recipe Tips
 Umjesto sjeckanih lješnjaka možete upotrijebiti i sjeckane bademe.
Recipe Tips
Kakao možete izostaviti, tako da možete ispeći svijetle čizme.
Recipe Tips
Sa 150 g otopljene čokolade možete premazati ili ukrasiti čizme.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje
papir za pečenje
Tijesto od svježeg sira
300 gpšeničnog brašna
2 razom pune kašikekakao praha
4 razom pune žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korica naranče
50 gDr. Oetker Lješnjak krokant
125 gsvježeg sira (posnog)
100 mlmlijeka
100 mlulja npr. suncokretovog
Za premazivanje
oko 3 žlicemlijeka
Za ukrašavanje
100 gšećera u prahu
oko 3,5 žličicevode
Dr. Oetker perle mix
Dr. Oetker Šareni ukrasi za kolače
gumeni bomboni u obliku medvjedića
Dr. Oetker Šarene mrvice
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Šarene mrvice
1

Priprema

Pripremite sve sastojke i izvažite ih. Od papira za pečenje izrežite 2 šablone za čizme. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Tijesto od svježeg sira

Pomiješajte brašno s kakaom i praškom za pecivo u zdjeli. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) sve zajedno izmiješajte kratko na najnižoj, a potom na najvećoj brzini u glatko tijesto (nemojte mijesiti predugo jer će se tijesto inače lijepiti).

3

Podijelite tijesto na tri porcije. Izvaljajte po jedan komad tijesta na pobrašnjenoj radnoj površini u pravokutnik (20 x 15 cm). Stavite šablone na tijesto jednu nasuprot druge. Nožem oprezno režite uzduž šablone i stavite izrezane čizme na lim za pečenje. Od ostatka tijesta možete izvaljati manje vezice kojima ćete ukrasiti čizme.

4

Premažite čizme mlijekom. Stavite lim za pečenje u pećnicu.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Nakon pečenja oprezno povucite čizme s papirom za pečenje s lima i ostavite ih da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

5

Ukrašavanje

Prosijte šećer u prahu u zdjelicu i pomiješajte ga s vodom u gusti preljev. Stavite preljev u malu vrećicu za zamrzavanje, čvrsto je zatvorite, odrežite mali vrh i iscrtajte konture čizme.

6

Dekorativno ukrasite čizme šećernim perlicama, čokoladnim bombonima, gumenim bombonima i šarenim mrvicama.

  •  Umjesto sjeckanih lješnjaka možete upotrijebiti i sjeckane bademe.
  • Kakao možete izostaviti, tako da možete ispeći svijetle čizme.
  • Sa 150 g otopljene čokolade možete premazati ili ukrasiti čizme.