Flag

Zvjezdasti keksi s čokoladom

oko 35 komada
55
Punjeni kolačići ukrašeni čokoladnim srcima
Recipe Tips
U dobro zatvorenim kutijama ove kekse možete čuvati oko 3 tjedna.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za kolače
papir za pečenje
Tijesto
275 gpšeničnog brašna
150 gmekog maslaca ili margarina
100 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1jaje (veličine M)
malocimeta, klinčića, anisa, muškatnog oraščića
Za ukrašavanje
oko 150 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
oko 75 gtamne čokolade
3 pakiranjaDr. Oetker Čokoladna srca
1

Tijesto

Uspite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije kratko pri najmanjoj, a potom pri najvećoj brzini izradite tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju za čuvanje svježine i stavite na 30 min. u hladnjak.

2

Priprema

Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C


Radnu ploču pospite brašnom pa tijesto izvaljajte na debljinu od oko 3 mm. Izrežite krugove (oko 4,5 cm), položite ih na lim i stavite peći.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute


Kekse zajedno s papirom za pečenje izvucite na rešetku za kolače i ostavite da se ohlade.

3

Ukrašavanje

Kuvertiru i tamnu čokoladu grubo isjeckajte i svaku zasebno otopite na pari pri slaboj vatri. Tako otopljene stavite u jednokratnu vrećicu za ukrašavanje ili u vrećicu za zamrzavanje i odrežite mali kut. Na gornje kekse naštrcajte malo bijele kuvertire pa oko nje zalijepite 5 tamnih čokoladnih srca kako bi dobili oblik zvijezde (odn. naštrcajte tamnu čokoladu i stavite bijela srca). Na druge kekse naštrcajte bijelu, odn. tamnu čokoladu pa kekse spojite. Neka se čokolada stvrdne. Napomena: U paketima ima više tamnih srca, zato je za punjenje potrebno više bijele kuvertire.

  • U dobro zatvorenim kutijama ove kekse možete čuvati oko 3 tjedna.