Zaštita okoliša i klime u poduzeću

Praćenje posljedica na okoliš i klimu nije ograničeno samo na procese proizvodnje i logistike. Također se i u prostorijama uprave i sanitarijama poduzeća vodi računa o savjesnom korištenju ekoloških resursa. 

Zaštita okoliša i klime u poduzeću

Klimaschutz

Kod nabave nove uredske tehnike Dr. Oetker vodi računa o energetskoj učinkovitosti uređaja. Nadalje se svim djelatnicima preporučuje da kod dulje odsutnosti konzekventno gase svjetla i električne uređaje. Radi uštete pitke vode se na slavinama ugrađuju ograničivači protoka, takozavni perlatori. Izlazna toplina iz proizvodnih procesa se koristi ciljano za zagrijavanje upotrebne vode kao za gospodarenje zgradom.

Najveći dio tvorničkog kruga se sastoji od zelenih površina. Nakon izgradnje novih objekata i renoviranja se, gdje je to moguće, provodi na mnogim mjestima ozelenjavanje te se u što većoj mjeri obraća apaćnja na životni prostor za floru i faunu. Slijedeći tradiciju se svake godine na svim lokalitetima Dr. Oetkera sadi "stablo godine".

Zaštita okoliša i klime izvan tvornice

Međutim, smanjenje prometa nije samo tema na području prijevoza, nego i za suradnike izvan kruga tvornice. Dr. Oetker tu slijedi različite načine kao korištenje vozila s dizelskim motorima koji imaju slabu emisiju CO2 ili provođenje sigurnosnog treninga povezan s obukama za vožnju koja štedi gorivo. Planiranje ture potpomognuto AOP-om omogućuje optimalno vođenje puta. To nema za posljedicu samo ekonomičniju vožnju, nego se rasterećuje i okoliš. Kad god je moguće, prodajni razgovori se vode telefonski.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje