Flag

Naučite kako napraviti šećer u prahu od nule uz Dr. Oetker. Naš vodič pruža upute korak po korak, kao i ideje za recepte. Čitaj više.

Svi smo prije koristili šećer u prahu za domaće pečenje, ali jeste li ikada razmišljali da napravite svoj vlastiti? To je super jednostavno i brzo napraviti kod kuće, a da ne spominjemo da je i više ekološki. U ovom vodiču ćemo vam reći kako napraviti šećer u prahu, kao i odgovoriti na neka od vaših najčešćih pitanja o ovom korisnom sastojku.

Što je šećer u prahu?

Šećer u prahu je u suštini granulirani šećer mljeveni vrlo fino dok ne dobije praškastu teksturu. Također poznat kao šećer u prahu ili slastičarski šećer, komercijalni šećer za glazuru obično se sastoji od između 2% i 5% sredstva protiv zgrudnjavanja kao što je trikalcijev fosfat ili kukuruzni škrob. To pomaže poboljšanju konzistencije i apsorbiranju vlage.

Šećer u prahu ne koristi se samo za ukrašavanje kolača. Može se koristiti i kao nadjev, u šlagu i kuhanju sa šećerom. Također ga možete posuti po svojim kolačima i desertima za klasičnu prezentaciju.

Sastojci

• Šećer u prahu

• Kukuruzno brašno

Potrebna oprema

• Blender ili procesor hrane

• Žlica

Kako napraviti šećer u prahu: vodič korak po korak

Izrada šećera u prahu je super jednostavna. Sve što trebate je granulirani šećer ili šećer u prahu i multipraktik ili blender. Možete čak koristiti i tučak i mužar, ali to vam neće dati najbolje rezultate.

Evo kako to učiniti:

1. Započnite dodavanjem šećera u uređaj koji koristite. Miksajte dok šećer ne bude fine konzistencije.

2. Ako konzistencija nije fina koliko biste željeli, uvijek možete prosijati šećer kroz fino sito.

3. Dodajte malo kukuruznog brašna u šećer u prahu i pohranite u hermetički zatvorenu posudu.

Kako koristiti šećer u prahu

Imate nekoliko različitih namjena šećera u prahu. Oni uključuju:

Šećer u prahu u kolačima od sira

Picture -

Šećer u prahu izvrstan je sastojak za nadjeve kolača od sira. Omogućuje savršeno, svilenkasto glatko punjenje.

Probajte s našim ukusnim receptima za tortu od sira. A zašto ne biste koristili naše Dr. Oetker prirodne ekstrakte i okuse, kao što su Dr. Oetker ekstrakti vanilije za više slatkoće u vašem kolaču od sira?

Preljev od limuna sa šećerom u prahu

Picture -

Postoji nešto tako posebno kod torte prelivene limunom. A najbolja stvar je to što je to super jednostavno pečenje. Slatki hrskavi preljev od limuna napravljen od šećera u prahu, u kombinaciji s vlažnim kolačem, pravi je spoj stvoren na nebu.

Za pripremu preljeva od limuna sve što vam treba je šećer u prahu i svježi limunov sok:

• Započnite dodavanjem 2 žlice limunovog soka u 250 g šećera u prahu.

• Zatim umutiti da se sjedini.

• Dodajte još limunova soka ako želite tekućinu.

Napravite puter kremu sa šećerom u prahu

Picture -

Ne samo da je glazura od putera ukusna, ona je također odličan i jednostavan način za glazuru torte. Evo kako ga napraviti:

• Umutiti 500 g prosijanog šećera sa 250 g maslaca.

• Dodajte 2-3 žlice mlijeka i tucite dok smjesa ne postane glatka.

• Dodajte u vrećicu i idete.

Napravite meringe (tučena mješavina bjelanjaka i šećera) sa šećerom u prahu

Picture -

Jeste li znali da meringe možete napraviti sa šećerom u prahu umjesto sa šećerom?

Šećer u prahu otapa se brže od šećera i može proizvesti sjajniju meringu. Važno je polako dodavati šećer dok ga tučete kroz meringu.

Najbolji savjeti o šećeru u prahu

• Šećer u prahu uvijek prosijte prije upotrebe kako biste izbjegli grudice.

• Ako vam se šećer u prahu stvrdnuo, to znači da je ušlo previše zraka i vlage. Morat ćete ga nažalost baciti.

• Čuvajte svoj domaći šećer u prahu u hermetički zatvorenoj posudi kako se ne bi zgrudao.

Istražite više savjeta za pečenje

Šećer u prahu je jednostavan za napraviti i koristiti. Osim toga, također je super svestran.

Ovaj jednostavan način dekoriranja može vizualno podići vaše kolače na višu razinu. S ovim savjetima u trenu ćete oduševiti i izmamiti osmijehe na lica svih svojih voljenih.

Za dodatnu pomoć pri pečenju kod kuće pogledajte naše druge savjete i trikove.