Naučite kako napraviti šećer u prahu od nule uz Dr. Oetker. Naš vodič pruža upute korak po korak, kao i ideje za recepte. Čitaj više.
Svi smo prije koristili šećer u prahu za domaće pečenje, ali jeste li ikada razmišljali da napravite svoj vlastiti? To je super jednostavno i brzo napraviti kod kuće, a da ne spominjemo da je i više ekološki. U ovom vodiču ćemo vam reći kako napraviti šećer u prahu, kao i odgovoriti na neka od vaših najčešćih pitanja o ovom korisnom sastojku.
Što je šećer u prahu?
Šećer u prahu je u suštini granulirani šećer mljeveni vrlo fino dok ne dobije praškastu teksturu. Također poznat kao šećer u prahu ili slastičarski šećer, komercijalni šećer za glazuru obično se sastoji od između 2% i 5% sredstva protiv zgrudnjavanja kao što je trikalcijev fosfat ili kukuruzni škrob. To pomaže poboljšanju konzistencije i apsorbiranju vlage.
Šećer u prahu ne koristi se samo za ukrašavanje kolača. Može se koristiti i kao nadjev, u šlagu i kuhanju sa šećerom. Također ga možete posuti po svojim kolačima i desertima za klasičnu prezentaciju.
Sastojci
• Šećer u prahu
• Kukuruzno brašno
Potrebna oprema
• Blender ili procesor hrane
• Žlica
Kako napraviti šećer u prahu: vodič korak po korak
Izrada šećera u prahu je super jednostavna. Sve što trebate je granulirani šećer ili šećer u prahu i multipraktik ili blender. Možete čak koristiti i tučak i mužar, ali to vam neće dati najbolje rezultate.
Evo kako to učiniti:
1. Započnite dodavanjem šećera u uređaj koji koristite. Miksajte dok šećer ne bude fine konzistencije.
2. Ako konzistencija nije fina koliko biste željeli, uvijek možete prosijati šećer kroz fino sito.
3. Dodajte malo kukuruznog brašna u šećer u prahu i pohranite u hermetički zatvorenu posudu.
Kako koristiti šećer u prahu
Imate nekoliko različitih namjena šećera u prahu. Oni uključuju:
Šećer u prahu u kolačima od sira
Šećer u prahu izvrstan je sastojak za nadjeve kolača od sira. Omogućuje savršeno, svilenkasto glatko punjenje.
Probajte s našim ukusnim receptima za tortu od sira. A zašto ne biste koristili naše Dr. Oetker prirodne ekstrakte i okuse, kao što su Dr. Oetker ekstrakti vanilije za više slatkoće u vašem kolaču od sira?
Preljev od limuna sa šećerom u prahu
Postoji nešto tako posebno kod torte prelivene limunom. A najbolja stvar je to što je to super jednostavno pečenje. Slatki hrskavi preljev od limuna napravljen od šećera u prahu, u kombinaciji s vlažnim kolačem, pravi je spoj stvoren na nebu.
Za pripremu preljeva od limuna sve što vam treba je šećer u prahu i svježi limunov sok:
• Započnite dodavanjem 2 žlice limunovog soka u 250 g šećera u prahu.
• Zatim umutiti da se sjedini.
• Dodajte još limunova soka ako želite tekućinu.
Napravite puter kremu sa šećerom u prahu
Ne samo da je glazura od putera ukusna, ona je također odličan i jednostavan način za glazuru torte. Evo kako ga napraviti:
• Umutiti 500 g prosijanog šećera sa 250 g maslaca.
• Dodajte 2-3 žlice mlijeka i tucite dok smjesa ne postane glatka.
• Dodajte u vrećicu i idete.
Napravite meringe (tučena mješavina bjelanjaka i šećera) sa šećerom u prahu
Jeste li znali da meringe možete napraviti sa šećerom u prahu umjesto sa šećerom?
Šećer u prahu otapa se brže od šećera i može proizvesti sjajniju meringu. Važno je polako dodavati šećer dok ga tučete kroz meringu.
Najbolji savjeti o šećeru u prahu
• Šećer u prahu uvijek prosijte prije upotrebe kako biste izbjegli grudice.
• Ako vam se šećer u prahu stvrdnuo, to znači da je ušlo previše zraka i vlage. Morat ćete ga nažalost baciti.
• Čuvajte svoj domaći šećer u prahu u hermetički zatvorenoj posudi kako se ne bi zgrudao.
Istražite više savjeta za pečenje
Šećer u prahu je jednostavan za napraviti i koristiti. Osim toga, također je super svestran.
Ovaj jednostavan način dekoriranja može vizualno podići vaše kolače na višu razinu. S ovim savjetima u trenu ćete oduševiti i izmamiti osmijehe na lica svih svojih voljenih.
Za dodatnu pomoć pri pečenju kod kuće pogledajte naše druge savjete i trikove.