U manjem lončiću u mlaku vodu dodati 1 kašičicu šećera, 1 kašiku brašna i 10 g Dr. Oetker instant suhog kvasca. Promiješati i ostaviti 5–10 minuta da se kvasac aktivira.
U posudi pomiješati brašno, ostatak šećera, sol, Dr. Oetker Finesse ribanu koricu limuna, mlako mlijeko, 1 jaje i 2 žumanjka. Zamijesiti (ručno ili mikserom) dok se ne formira kompaktna smjesa.
Postupno, kockicu po kockicu, dodavati omekšali maslac uz stalno miješanje (7–8 minuta) dok se ne dobije glatko, elastično tijesto. Pokriti i ostaviti da nadolazi 1,5–2 sata, dok se zapremina ne udvostruči.
U šerpi zagrijati 2 dl mlijeka. Posebno pomiješati puding, 1 dl hladnog mlijeka, aromu vanilije i šećer. Uliti u kipuće mlijeko i kuhati uz miješanje dok se ne zgusne. Ostaviti 2 minute, zatim dodati grčki jogurt i žumanjke te dobro promiješati.
Borovnice i šećer zagrijati dok ne puste sok. Posebno pomiješati gustin i vodu pa umiješati u vruće voće. Kuhati uz miješanje dok se ne stegne. Dio borovnica (oko 170 g) ostaviti cijele.
Kad tijesto naraste, podijeliti ga na 16 dijelova i oblikovati kuglice. Rasporediti ih u 2 velika pleha obložena papirom za pečenje, s razmakom između. Pokriti i ostaviti još 30 minuta da nadolaze.
Svaku kuglicu pritisnuti dnom pobrašnjene čaše kako bi se formirao prostor za kreme.
U udubljenja najprije dodati vanilija kremu, zatim borovnica fil i nekoliko cijelih borovnica. Površinu kuglica premazati bjelanjkom, posipati listićima badema i malo kristal šećera.
Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 °C oko 23–25 minuta, dok peciva ne dobiju zlatnu boju.
Pečena peciva prekriti papirom za pečenje i ostaviti da se prohlade. Prije posluživanja posipati šećerom u prahu.
Povezani recepti
Kruh
Kruh
Kruh