U 250 ml mlijeka razmutite puding. Ostatak mlijeka (750 ml) stavite u šerpu zajedno sa kristal šećerom i zagrijavajte dok ne proključa. Zatim dodajte pripremljeni puding i kuhajte uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre, prekrijte prozirnom folijom direktno po površini pudinga i ostavite da se potpuno ohladi.
U međuvremenu umutite puter sobne temperature sa šećerom u prahu dok ne dobijete glatku smjesu. Kada se puding potpuno ohladi, izmiksajte ga, a zatim dodajte umućeni puter i sjedinite sve u glatku kremu.
Dobijenu kremu podijelite na tri jednaka dijela.
U prvi dio dodajte mljeveni keks, u drugi mljevene orahe, a u treći kokos. Svaki dio dobro promiješajte da se sastojci ravnomjerno rasporede.
Pripremite kalup za tortu (preporučeni promjer 22 cm). Prvo rasporedite sloj sa keksom, zatim sloj sa kokosom, a na kraju sloj sa orasima. Poravnajte površinu i stavite tortu u frižider da se stegne, otprilike 2 sata.
Slatku pavlaku zagrijte na laganoj vatri, dodajte obje vrste čokolade i miješajte dok se sve ne istopi i sjedini. Ganaš možete preliti preko torte ili staviti u vrećicu za ukrašavanje i napraviti ‘drip’ efekat po ivicama.
Ostavite tortu još kratko da se čokolada stegne, a zatim je poslužite i uživajte u kremastim slojevima!
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti