Ukrašavanje keksa čokoladom

1

Kako bi čokolada prilikom otapanja poprimila lijep sjaj, treba je temperirati na odgovarajući način. Kuvertiru/čokoladu grubo nasjeckajte i najprije 2/3 kuvertire/čokolade stavite u malu zdjelu te miješajući u potpunosti otopite.  Zdjelica s kuvertirom/čokoladom pritom bi trebala samo visjeti nad vodenom parom kako se kuvertira/čokolada ne bi previše zagrijala i postala grudičasta. Nemojte pustiti da voda kuha jer kipuća voda može dospjeti u kuvertiru/čokoladu i izazvati njezino zgrušavanje, tj. zgušnjavanje. 

2

Umiješajte posljednju trećinu i na taj način pustite kuvertiru/čokoladu da se ohladi na približno 26-28°C, tj., miješajte tako dugo dok se i zadnja trećina ne otopi. Potom kuvertiru/čokoladu miješajući još jednom zagrijte ne temperaturu od približno 30-32°C. Za precizno temperiranje preporučuje se upotreba kuhinjskog termometra.

3

Prije daljnje upotrebe kuvertire/čokolade napravite probu. Uronite vrh noža u otopljenu kuvertiru/čokoladu (slika 2). Ako se kuvertira/čokolada u kratko vrijeme stvrdne i postane sjajna, ima optimalnu temperaturu te bi je trebalo odmah dalje iskoristiti. 

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje