COOKIES on the DR. OETKER website

This website places cookies on your computer devices to make the site work better and to help us and our partners understand how you use our site. Further use of this site (by clicking, navigating, scrolling) or removal of this cookie note is considered consent to the application and use of cookies. For more information on cookies and how to delete them, please visit our privacy policy.

Ukrašavanje šećerom i izomaltom

1

Šećerne niti: kako biste tortu ukrasili šećernim nitima poput paukove mreže, rastopite šećer u posudi uz stalno miješanje. Pazite pritom da šećer ne poprimi pretamnu boju. Ostavite šećer da se malo ohladi i pomoću vilice ili metlice za snijeg s kugličastim vrhovima izvucite niti preko torte. Umjesto šećera možete upotrijebiti i izomalt. Izradite šećerne niti oko torte neposredno prije posluživanja.  


Karamelizirani orašasti plodovi: Kako biste dobili karamelizirane orašaste plodove, možete upotrijebiti jezgre lješnjaka ili bademe. Najprije uz stalno miješanje otopite šećer u zdjeli. Maknite zdjelu s vatre i lješnjake pomoću vilice brzo okrećite u karameli sve dok nisu u potpunosti prevučeni. Karamelizirane orašaste plodove ostavite da se ohlade na papiru za pečenje i čuvajte na suhom mjestu. 

2

Šećer za čaj: Dekorativni šećer za čaj možete jednostavno i sami izraditi. Šećer pomiješajte s vodom tako da dobijete lagano grudičastu smjesu. Namažite smjesu na papir za pečenje. Po mogućnosti okrugle kalupe za kekse (vrhovi se ne mogu tako dobro odvojiti) utisnite u šećer. Nemojte odmah izvući kalup, nego sve zajedno s kalupom povucite sa strane i potom oprezno izvucite kalup. Nastavite raditi s očišćenim kalupima. Šećerne motive ostavite da se suše na otvorenom oko 4 dana. Ako želite, prije nego što se smjesa u potpunosti ne osuši, možete u šećernu smjesu utaknuti čačkalice ili šećer možete aromatizirati vanilin šećerom.