Ukrašavanje šećerom i izomaltom

1

Šećerne niti: kako biste tortu ukrasili šećernim nitima poput paukove mreže, rastopite šećer u posudi uz stalno miješanje. Pazite pritom da šećer ne poprimi pretamnu boju. Ostavite šećer da se malo ohladi i pomoću vilice ili metlice za snijeg s kugličastim vrhovima izvucite niti preko torte. Umjesto šećera možete upotrijebiti i izomalt. Izradite šećerne niti oko torte neposredno prije posluživanja.  


Karamelizirani orašasti plodovi: Kako biste dobili karamelizirane orašaste plodove, možete upotrijebiti jezgre lješnjaka ili bademe. Najprije uz stalno miješanje otopite šećer u zdjeli. Maknite zdjelu s vatre i lješnjake pomoću vilice brzo okrećite u karameli sve dok nisu u potpunosti prevučeni. Karamelizirane orašaste plodove ostavite da se ohlade na papiru za pečenje i čuvajte na suhom mjestu. 

2

Šećer za čaj: Dekorativni šećer za čaj možete jednostavno i sami izraditi. Šećer pomiješajte s vodom tako da dobijete lagano grudičastu smjesu. Namažite smjesu na papir za pečenje. Po mogućnosti okrugle kalupe za kekse (vrhovi se ne mogu tako dobro odvojiti) utisnite u šećer. Nemojte odmah izvući kalup, nego sve zajedno s kalupom povucite sa strane i potom oprezno izvucite kalup. Nastavite raditi s očišćenim kalupima. Šećerne motive ostavite da se suše na otvorenom oko 4 dana. Ako želite, prije nego što se smjesa u potpunosti ne osuši, možete u šećernu smjesu utaknuti čačkalice ili šećer možete aromatizirati vanilin šećerom.

Privola za praćenje

Bilo bi nam drago da pristanete da mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije kako bismo saznali na koji način koristite našu mrežnu stranicu. Time biste nam omogućili da bolje razumijemo vaše korisničko ponašanje i sukladno tome prilagodimo našu mrežnu stranicu. Nadalje, mi i naši partneri htjeli bismo koristiti ovakve podatke za kreiranje personaliziranih ponuda na njihovim platformama. Ako ste suglasni, molimo kliknite na „Pristajem“. Za detaljne informacije pogledajte naša pravila o privatnosti. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.

Nužne značajke

Ovi su nam kolačići i slične tehnologije potrebni za omogućavanje temeljnih funkcionalnosti na našoj mrežnoj stranici. Uključuju, npr. pohranjivanje ovih postavki. Strogo su nužne da vam se onemogući isključivanje ovoga.

Uvijek aktivne
Analitika i personalizacija

Osim toga, htjeli bismo saznati više o načinu na koji koristite našu mrežnu stranicu kako bismo je optimizirali za vas i druge korisnike. S tom namjerom koristimo kolačiće i slične tehnologije koje prate ponašanje korisnika i time nam pomažu da poboljšamo svoju ponudu za vas.

Da

Odbijanje

(Re-)Marketing / dijeljenje podataka s trećim stranama

Kako bismo svoje marketinške kampanje prilagodili vašim potrebama prikupljamo podatke o načinu na koji ste došli na našu stranicu i vašoj interakciji s našim oglasima. To nam pomaže ne samo da vam prilagodimo svoje oglase, već i da sadržaj učinimo boljim za vas. I naši marketinški partneri koriste te informacije za vlastite svrhe, npr. za personalizaciju vašeg računa ili profila na svojoj platformi.

Da

Odbijanje